Sektörel

Ucuz konut için formül açıklandı: Hazine arazileri imara açılırsa fiyatlar düşer! 

Yükselen konut fiyatlarının tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de inşaat sektörüne darbe vurduğunu söyleyen GAİMDER Başkanı Bora Kanevetçi, çözümün hazine arazilerinin imara açılması olduğuna dikkat çekti. İşte Kanevetçi'nin o açıklaması...

Gaziantep İnşaat Müheahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi, konut sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kanevetçi, pahalı arsa sorununun giderek büyüdüğünü ve konut fiyatlarının tırmanmasında bu etkenin önemini işaret etti. 

Dünya Gazetesi'nden Tuba Canpolat'ın haberine göre; Bora Kanevetçi, "Gaziantep’te pahalı arsa sorunu var, imara açılan yeni yerler var ama burada yapılması gereken hazinenin belediyelere ucuz arsa yaratmak için zemin oluşturması" diye konuştu. 

Belediyelerin Hazine arazilerini imara açıp sektöre kazandırması halinde maliyetlerde ciddi düşüş olacağına dikkat çeken GAİMDER Başkanı Bora Kanevetçi, "Konut üreticileri inşaat maliyetlerinde yaşanan yükselişler sebebiyle mağdur. Sektörü korumak için üreticiler uyguladıkları fiyat politikalarına dikkat etmelidir. Çünkü sektörde sıkıntı yaşanırsa, hepimiz etkileniriz" açıklamasında bulundu. 

Şahinbey İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun geçtiğimiz aylarda ucuz beton üretimini teşvik etmek amacıyla 12 adet beton santrali açma kararının sektöre rekabet ortamı kazandırdığına vurgu yapan Kanevetçi, şunları söyledi: 

"Pahalı beton fiyatlarının sektörde yarattığı olumsuzlukların engellenmesi için Şahinbey İlçe Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun beton santralleri kurma adımı sektöre rekabet ortamını kazandırdı. Burada atılan adımın fiyatları geriye şimdiden çektiğini görüyoruz. Rekabet ortamının olduğu yerde fiyat daha istikrarlı olacaktır. Bu konuda gösterdiği gayret için başkanımıza teşekkür ederiz."

GAİMDER Başkanı Bora Kanevetçi, deprem sonrası hasarlı binaların dönüşümü ile ilgili kararın meclisten geçtiğinin, orta hasarlı ve ağır hasarlı binalara yeniden dönüşüm için ruhsatlandırma anlamında yüzde 20 emsal artışı kararı verildiğinin altını çizdi. 

Deprem bölgesinin geneliyle ilgili politika sadece deprem konutlarıyla kalmamasını, özel sektörün canlandırılması için de adımlar atılmasını tavsiye eden Kanevetçi, söz konusu açıklamasını şu ifadeleri kullanarak tamamladı:

"Konut açığının giderilmesi amacıyladevlet KDV indirimi, uygun konut kredileri gibi farklı teşviklerle bölgemizde sektörün desteklenmesini sağlayabilir. Müteahhit arkadaşlarımız arz konusunda sorun yaşıyor satıştan dolayı, diğer taraftan vatandaş maliyetler yüksek diye konuta ulaşamıyor. Bunun bir şekilde dengelenmesi hem vatandaşın mağduriyetini çözecek hem de sektörün önünü açacaktır."

ATEM Başkanı Akçam: Enflasyon düşerken kiralar yükseliyor!

Fahiş kiralar en çok üniversite öğrencilerini vurdu! 'Hayvan bağlasan durmaz evlere 10 bin lira kira isteniyor!'

İnşaat projelerindeki yanlışlar görenleri çileden çıkarttı! Yapıyı parası olan değil, uzmanlar yapmalı!

Kentlere akın var! Sürdürülebilir kentler için güvenli ve uygun fiyatlı konutlar gerekli!