Mortgage

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar... Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konuyla ilgili açıklama geldi

Kredi çekmek isteyenlerin yüzünü güldürecek bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konuyla ilgili açıklama geldi. Yüzde 0,99 ve 0,89 faiz oranlarıyla konut kredisi verileceği duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanlığınca, ev sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden yararlanmaları için kullandırım esaslarının belirlendiği açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen 0.89 0.99 faizli konut kredisi paketi ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişinin yüzünü güldürdü. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapılırken, vatandaşlar düşük faizli konut kredisi araştırmalarını hızlandırdı. 

Peki 0.89, 0.99 faizli konut kredisi başvurusu başladı mı? 0.89, 0.99 faizli konut kredisi başvuru şartları neler? Hangi bankalar 0.89, 0.99 faizli konut kredisi verecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Gazete Vatan'ın aktardığına göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarına ilişkin "Konut Finansman Paketleriyle vatandaşlarımızı konut piyasasındaki dalgalanmaların olumsuz etkilerinden korumak ve ilk konutunu alacak vatandaşlarımızın çok uygun maliyetle konuta erişimlerini artırmak hedeflenmiştir. Bu kapsamda konut sahibi olmayan vatandaşlarımızın ilgili paketlerden faydalanmaları amacıyla kullandırım esasları belirlenmiş olup, bankalar finansman paketlerinin bu çerçevede uygulanmasına yönelik gereken kontrol ve tedbirleri alacaklardır. İşletmeler, azami 6 ay ödemesiz azami 24 ay vade ile kredi kullanabilecek" açıklaması yapıldı. 

 

İLK EVİM KONUT FİNANSMANI PAKETİ ŞARTLARI 2022

1- İlk evim konut finansman desteği 2 milyon Türk Lirası'na kadar olan birinci el konutlar için verilecek ve konutun değeri ekspertiz raporuyla belirlenecek. 

2- Kredi desteği kamu bankaları tarafından vatandaşların ilk ev alımına destek olmak amacıyla sunulacak. 

3- Krediye başvuru tarihi itibarıyla, başvuru sahibinin tamamı kendi adına veya eşi ya da aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun olmaması gerekiyor. 

4- Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Fakat aynı ailede bir konutun hisseli olarak tamamı olmamalı.

5- Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de olmaması gerekiyor. 

6- 10 seneye kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0,99 faiz oranı uygulanacak.

7- Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları kapsamında sürdürülecek. 

8- Vatandaşlar bu paketten sadece 1 kez faydalanabilecek.

  

GENİŞLETİLMİŞ KONUT FİNANSMAN PAKETİ ŞARTLARI 2022

1- Genişletilmiş konut finansman desteği 2 milyon Türk Lirası'na kadar olan  birinci el ve ikinci el konutları kapsayacak ve evin değeri bankaların ekspertiz raporuyla belirlenecek. 

2- Krediye başvuru tarihi itibarıyla, başvuru sahibinin tamamı kendi adına veya eşi ya da  aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun olmaması gerekiyor. 

3- Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı bulunabilir fakat aynı ailede bir konutun hisseli olarak tamamı olamaz. 

4- Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisinin de olmaması gerekiyor. 

5- Bu destekten, 7 Mayıs 2022 öncesi herhangi bir bankada açılmış olan ve krediye başvuru sırasında konut kredisine konu edilen konut değerinin asgari yüzde 50’sini karşılayacak seviyede döviz tevdiat katılım ve hurda altından dönüşümlü dahil olacak şekilde altın mevduat katılım hesabı bakiyesi olan kişiler faydalanabilecek. 

6- 7 Mayıs 2022'den sonra döviz mevduat katılım ve altın mevduat katılım hesaplarına yatırılan ek tutarlar bu hesaplama kapsamına alınmayacak. 

7- Başvuru sahipleri, konut değerinin yüzde 50'lik bölümünü altın ve dövizin farklı oranlarda kombinasyonuyla krediyi kullanacakları bankaya DTHaltın hesaplarını aktararak ve TCMB’ye satışını yaparak gerçekleştirecekler.

8- Hangi döviz cinslerine ilişkin hesapların bu paket kapsamında olacağı hususu TCMB tarafından gerçekleştirilecek düzenlemeyle tespit edilecek döviz altının havalesi esnasında ortaya çıkacak ek ğcretlere ilişkin yine TCMB çalışma yapacak.

9- 10 seneye kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0,89 faiz oranı devere alınacak. 

10- Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları kapsamında südürülecek. 

11- Vatandaşlar bu paketten sadece 1 defa faydalanabilecek. 

Emekli ve memur Temmuz zammında son dakika! SSK, Bağkur, memur ve emekli zammı kaç lira? En düşük maaş ne kadar?

MİGROS'ta kırmızı et kampanyası başladı! Dana ve kuzu et fiyatlarında çılgın indirim! İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi..

1 gram bile altını olan yaşadı! Altın yükseliyor! Gram altın ne kadar oldu? Son dakika altın fiyatları 23 Mayıs 2022!

iPhone 12 Pro'ya 11 bin TL indirim! Kampanya bitmeden hemen alın! İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi...