Ekonomi

Ucuz konut projesinde flaş gelişme! Ev sahibi olmak isteyenler dikkat

Devlet tarafından hayata geçirilecek ucuz konut projesiyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Bugün kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, detayların önümüzdeki günlerde duyurulacağını ifade etti. Hem kiralık piyasada hem satılık piyasasında durumun farkında olan devlet de kolları sıvadı

Türkiye genelinde ev fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar da kara kara düşünmeye başladı. Hem kiralık piyasada hem satılık piyasasında durumun farkında olan devlet de kolları sıvadı. Hükümet tarından sosyal konut projesi kapsamında dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak adına proje hazırlandı. Proje kapsamında 150 bin konut inşa edilecek. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

81 şehirde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Vatandaşların kira öder gibi taksitlerle konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. İlk kez ev sahibi olacaklar için hazırlanan projeler bitmek üzere.

"BU ADIM KİRALARIN DÜŞMESİNE DE YOL AÇACAK"

Bu adım son dönemde şikayet konusu olan kiraların düşmesine de yol açacak. İlk defa evlenen gençler bu projede kota sahibi olacak. Önümüzdeki ay tüm detaylarını duyuracağımız konut kampanyasının hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından diğer detaylar ise şu şekilde: Enflasyonun sembolü olduğu bedeller ödemeye devam ediyoruz. Küresel fiyatlardaki dengesizliği istismar edenlerin, otomobilden konuta, gıdadan elektroniğe kadar yaptıkları manipülasyonları yakından takip ediyoruz. İnşallah mevcut sıkıntılarımızın üstesinden sabrederek geleceğiz. Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla. Kararlılıkla hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Dünya siyasi ve ekonomik olarak yeniden yapılanma sürecine girmiştir. Ülkemizi uzunca bir süredir küçük krizler üzerinden oyalayanların fırsatları değerlendirmemize engel olmalarına müsaade etmeyeceğiz. Ülkemize yapılan dış ve iç dayatmaları reddediyoruz. Kendi hedeflerimizden zerre taviz vermiyoruz. Yolumuzda kararlılıkla ilerliyoruz. Ekonomide bir tercihte bulunduk. Tercihimizi istihdamdan yana yani vatandaşın geleceğinden yana yaptık.

Birileri ekonomi politikamızın başarısını gölgelemek istese de uluslararası değerlendirmeler tersini söylüyor. ABD ve Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin küresel ekonomik krize verdikleri tutarsız tepkiler ağır sonuçlar doğurmaktadır. Krizden pozitif ayrışma stratejimizi dikkatle uyguluyoruz. Veriler 2022 yılını 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliriyle hedeflerimizin üzerinde kapatacağımıza işaret ediyor. İlerleyen tarihlerde bu rakamları da aşacağız.

Spotify ücretlerine zam yaptı! İşte yeni Spotify ücretleri…

İmalatta fiyatlar patladı daralma hızlandı Koronanın ilk dalgasından bile daha fazla

Marketlerde Aşure çılgınlığı! Tüm Aşure malzemeleri indirimde…