Ulaşım

En ucuz uçak bileti nereden, nasıl alınır? İşte en ucuz uçak bileti bulmanın 7 yolu!

Uçak bilet fiyatlarının yüksek olması seyahat severler açısından büyük bir sorun. Ancak bazen özellikle yurt dışı gezilerde ucuza uçak bileti bulmak o kadar da imkansız değil. Yeter ki ucuz uçak bileti bulmanın püf noktalarını bilelim!Tabii her ne kadar bütçeniz uygun olsa da bazı harcamaları daha ucuza karşılamanın yolları olduğunu da unutmamakta yarar var

Gezmeyi sevenler ve bütçesi uygun olanlar açısından ülkemizde ve dünyada çok sayıda alternatif destinasyonlar var. Tabii her ne kadar bütçeniz uygun olsa da bazı harcamaları daha ucuza karşılamanın yolları olduğunu da unutmamakta yarar var. Uçak biletleri de bunlardan biri.

Dunya.com’da yer alan habere göre, ucuza uçak bileti almanın çeşitli yolları var. İşte ucuza bilet almanın püf noktaları…

FARKLI SİTELERİ KULLANIN

Uçak bileti satın almadan önce mutlaka çeşitli hava yolu ve seyahat sitelerinin internet sitelerini ziyaret edin. Farklı siteler ve mobil uygulamalar üzerinden gideceğiniz güzergaha ilişkin uçak bilet fiyatlarını karşılaştırın ve ona göre karar verin.

HAVA YOLU ŞİRKETLERİNE ÜYE OLUN

Her hava yolu şirketinin üyelik bölümü var ve bu bölümden fiyat tarifelerine ilişkin üyelerini bilgilendiriyorlar. Bazen ucuz bilet kampanyaları da düzenleyerek buna ilişkin e-bültenleri üzerinden müşterilerini bilgilendiriyorlar. Tabii ki, promosyonlu koltuk sayısı sınırlı olduğu için sizin için uygun olan uçak biletini hemen almanızda fayda var.

FİYATLAR HAVALİMANINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Ucuza uçak bileti bulmanın bir diğer yolu ise alternatif havalimanlarını kullanmak. Genellikle büyük şehirlerde ikinci bir havalimanı bulunabiliyor. Eğer ulaşım olanağınız varsa hem şehrinizdeki hem yakın şehirlerdeki uçuş seçeneklerini incelemenizde yarar var.

 FARKLI ROTALARI DENEYİN

İş amacı ile değil eğer tatil amacıyla uçakla seyahat edecekseniz, çok pahalı şehirlere uçmak yerine daha düşük bütçeli destinasyonları tercih edebilirsiniz. Farklı ülkelerde şehirlerarası seyahatler çok daha uygun olabiliyor. Örneğin doğrudan Paris'e uçmak yerine Fransa'da daha uygun bir kente uçtuktan sonra Paris'e aktarma yapmak daha ekonomik olabilir.

TEK YÖN BİLETLERİNİ TERCİH EDİN

Aynı hava yolu şirketinden gidiş-dönüş bileti almak yerine farklı şirketlerin tek yön biletlerini tercih edebilirsiniz. Bu yöntem rekabetin yüksek olduğu yerlerde bütçeniz açısından büyük yarar sağlayabilir.

KAMPANYALI KARTLARI KULLANIN

Banka ve kredi kartlarının ve özellikle mil kazandıran kredi kartlarının birbirinden cazip kampanyaları bulunuyor. Her uçuşunuzda size mil kazandıran kartlar ile bazen uçuşlarınızı daha ucuza getirmeniz de mümkün olabilir.

BİLETİNİZİ ERKEN ALIN

Bazen uçuş tarihinizden çok önce biletinizi almanız ekonomik açıdan daha avantajlı olabilir. Çünkü bazı  hava yolu şirketleri tarafından gerçekleştirilen kampanyalar veya sezon indirimlerine bağlı olarak indirimli bilet almak mümkün olabiliyor. Bu kampanyaları yakından takip edin.