Eğitim

Uğur Okulları 24 yeni okul inşa edecek!

49 yıllık bir geçmişe sahip Uğur Okulları Avrupa'nın en büyük eğitim kurumları arasında yer alıyor. Uğur Okulları şimdilerde 24 yeni okul inşa etmeyi hedefliyor.

Uğur Okulları tam 49 yıllık bir geçmişe sahip. 1968 yılında Enver Yücel tarafından 3 sınıflı bir dershane olarak ilk adımları atılan Uğur Okulları, 2 yıl öncesine kadar dershane sektörünün en büyük oyuncularından biriydi, Dershanelerin okullara dönüşüm sürecinde Uğur Okulları ismini alan kurum bugün çatı şirketi Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlan ile birlikte sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın en büyük eğitim kurumları arasında yer alıyor.


44 ilde faaliyet gösteren Uğur Okulları, 36'sı kampüs olmak üzere toplamda 130 okula sahip, Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, 2016-2017 öğretim yılında 65 bin öğrenciye eğitim verdiklerini ve 5 bine yakın istihdam sağladıklarını belirtiyor,.


Kulaberoğlu, son yıllarda kurum bünyesinde yaşanan değişimi de şöyle anlatıyor: "Dershaneler kapanınca okullaşmaya başladık. O süreçte 196,dershanemiz vardı. Bu rakam öncelikle 120'ye düştü. 120 dershanemizin de 87'si temel liseye dönüştü, Temel lise aslında dershanelerin okullara dönüşüm sürecinde bulunmuş bir ara formül. Temel liselerin 2019-2020 eğitim yılında tamamen kapanması hedefleniyor. Bizim bu eğitim döneminde 65 temel lisemiz kaldı. Gelecek yıl bu sayı 56'ya düşecek. 2019 yılına kadar da hepsini dönüştüreceğiz."


Uğur Okulları dönüştürdüğü okulların yanında sıfırdan da okullar inşa ediyor. 2017-2018 eğitim döneminde toplam 740 milyon TL'lik bir yatırım planları olduğunu açıklayan Kulaberoğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu yıl açılacak 25 yeni okul var, 50'ncl yılımızda 50'nin üzerinde kampüse sahip olmayı planlıyoruz. Uzun vadede hedefimizde Amerika'da Uğur Liseleri açmak ve Türkiye'de Uğur Üniversitesi'ni kurmak var."


Uğur Okulları, özel eğitim sektöründe büyürken ilklerle öne çıkmaya çalışıyor, Akademik başarı ve sosyal olanakların yanında sınavlara en iyi hazırlayan okul olduklarını belirten Kulaberoğlu, "Örneğin erken STEM yaklaşımını ilk kez uygulamaya koyan okul biziz. Ayrıca bilgi ve iletişim dersleri kapsamında kodlamayı müfredatına alan ilk kurumuz" diye konuşuyor.


ÖZEL EĞİTİMİN ROTASI


Özel eğitim sektöründe son yıllarda yaşanan tek değişim dershanelerin yaşadığı dönüşüm değil.,, Sektör de hızlı bir büyüme ivmesi içinde. Milli Eğitim Bakanlığı istatistiklerine göre Türkiye’de anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 18,7 milyon öğrenci var. 2 yıl önce bunların yüzde 4’ü özel eğitim kurumlarından eğitim alıyorken, bugün bu oran yüzde 7’ye ulaşmış durumda. Hükümetin özel eğitim sektörünü büyümesi yönünde teşvik ettiğini belirten Kulaberoğlu, “2023 yılında özel eğitim sektörünün eğitimden aldığı payın yüzde 7’den yüzde 15’e çıkarılması hedefleniyor” diyor.


Capital