Uğur Okulları'ndan Ankara'ya yeni kampüs!
Ankara’da Balgat, Batıkent ve Yaşamkent’te bulunan kampüslerinde eğitime devam eden Uğur Okulları, başkent Ankara Doğukent Kampüsü'nde de öğrencilerle buluşacak.
Uğur Okulları, başkent Ankara Doğukent Kampüsü'nde de öğrencilerle buluşacak. Uğur Okulları tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitim öğretimini 111 okuluyla devam eden Uğur Okulları yarım asrı aşkın deneyimiyle öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara’da Balgat, Batıkent ve Yaşamkent’te yer alan kampüslerinde eğitimini sürdüren Uğur Okulları, Doğukent Kampüsü ile nitelikli eğitim veren okullarına bir yenisini daha ekledi.
Yapılan açıklamada, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerle buluşacak Doğukent Kampüsü’ne ilişkin görüşleri yer alan Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, "Okul öncesinden lise son sınıfa kadar ve fen lisesinde eğitim verecek kampüsümüzde öğrencilerimize hem fiziki şartları hem de eğitmen kadrosu ile mükemmel bir eğitim öğretim hizmeti sunacağız." şeklinde konuştu.
- "Doğukent Kampüsü 1.126 öğrenci kapasiteli"
Türkiye’nin 51 kentinde, 73’ü kampüs 111 okulda kaliteli eğitimi öğrencileriyle buluşturduklarını hatırlatan Kulaberoğlu, "Başarı geleneğimizi devam ettirdiğimiz Uğur Okullarımıza bir yenisi daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. 12'nci sınıfa kadar eğitim verecek, 72 derslikli, 9 bin metrekarelik kapalı alan, 4 bin 214 metrekarelik açık alana sahip kampüsümüzde, erkenSTEM ve STEM laboratuvarı, Robotik Laboratuvarı, Bilişim Laboratuvarı, Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları, Görsel Sanatlar ve Müzik Laboratuvarları, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, kütüphane, 324 kişilik konferans salonu, buz pateni pisti, yüzme havuzu, bale salonu açık ve kapalı spor alanları gibi birçok fiziki olanak yer alıyor. 1.126 öğrenci kapasiteli kampüsümüzde velilerimizin Uğur’a emanet ettiği çocuklarımıza kendi çocuğu gibi eğitim verecek olan öğretmenlerimizden oluşan güçlü bir kadromuz var." şeklinde konuştu.
- "Metodbox ile uzaktan eğitimde öğrencilerimizin yanındayız"
Uğur Okulları Genel Müdürü Kulaberoğlu, yüz yüze eğitime geçiş sürecine hem fiziksel olarak hem tedbir ve uygulamalar olarak hazır olduklarını da belirtti.
Sınıflarda sosyal mesafe kuralına göre oturma düzeni oluşturduklarını dile getiren Kulaberoğlu, "Uğur Okullarında dört yıldır aktif kişiye özgü ve yapay zeka tabanlı dijital öğrenme-öğretme platformu Metodbox’ı kullanıyoruz. Mühendislik ekibimizin çalışmaları ve yaklaşık 10 yıl süren yatırımla hayata geçirilen dijital eğitim sistemi Metodbox ile her gün 75 bin aktif kullanıcı eğitime kesintisiz devam ediyor. Ayrıca bu yıl canlı derslerimizi de Metodbox’a taşıyarak bir ilki gerçekleştirdik. Metodbox içerisine entegre edilen, yerli ve eğitim odaklı görüntülü görüşme sistemi SeeMeet ile dijital okul ortamının ihtiyaçları tek bir uygulama içinde tutuluyor ve canlı dersler SeeMeet üzerinden yapılıyor." açıklamasını yaptı.
- “Eğitim yaklaşımlarında 5 dil ve 2 becerinin kazandırılması önemsiyoruz”
Eğitim yaklaşımlarında öğrencilere 5 dil ve 2 becerinin kazandırılması önemsediklerini dile getiren Kulaberoğlu, şöyle konuştu:
"Birincisi Türkçemiz. Hayat başarısının artması için anadili öğrencilerimize çok iyi öğretmeliyiz. İkincisi bilim dili olan Matematik. Öğrencilerimize matematiğin hayatımızda ne işe yaradığını, nerede karşımıza çıkacağını anlatmak istiyoruz. Üçüncüsü global dünyada iletişimde en temel dillerden biri olan İngilizce. İyi İngilizce konuşan, anlayan ve kendini İngilizce konuşarak iyi ifade edebilen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Dördüncü dil, teknolojinin dili olan kodlama ve yazılım dilidir. Teknolojinin mantığını iyi anlayabilirsek, ileri teknoloji üretimi için bir adım daha atmış oluruz. Beşinci dil ise davranış dili. Yani iyi insan olmak. Bu 5 dilin yanında ise 2 beceriyi de onlara aşılıyoruz: Sanat ve Spor."
- "En önemli özelliklerinden biri sınava hazırlıktır"
Kulaberoğlu, Uğur Okullarının en önemli özelliklerinden birinin sınavlara hazırlık olduğunu da belirterek, "Uğur Sınava Hazırlık Merkezi" ile öğrencilerin sınav başarısını artırmayı, sosyal sorumluluk ve bilimsel projeler hayata geçirmeleri için teşvik etmeyi, aynı zamanda yurt dışı üniversite başvuruları için portfolyo oluşturmalarını hedeflediklerini söyledi.