27 / 04 / 2024

Uğur Terzioğlu: TABA, Kayseri ve Konya'da şube açacak!

Uğur Terzioğlu: TABA, Kayseri ve Konya'da şube açacak!

Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AmCham) Ankara, İzmir ve çukurova 'dan sonra Kayseri ve Konya 'da da şube açacak. TABA Genel Başkanı Terzioğlu, 'Kayseri ve Konya 'da da şube açma zamanı geldi' dedi



TABA Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, yazılı açıklamasında, 1987 yılında kurulan ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olan TABA 'nın iki  ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi amacı taşıdığını söyledi.

Bu amaç doğrultusunda Ankara,  İzmir  ve çukurova 'dan sonra Kayseri ve Konya 'da da şube açma zamanı geldiğine karar verdiklerini söyleyen Terzioğlu,  650 'den fazla üyesi bulunan derneğin portföyünde Türk ve Amerikan şirketlerinin  yanı sıra Avrupa şirketlerinin de üye olduğunu belirtti. Terzioğlu, derneğin faaliyetleri hakkında şunları söyledi:

'Derneğimizin merkezi İstanbul 'da olup, Ankara, İzmir ve  Adana  'da şubesi  bulunmaktadır. Amerikan Ticaret Odası Türkiye Temsilciliği olarak faaliyet  gösteren TABA, Türkiye ve Amerika 'da kurulu diğer sivil toplum kuruluşları ve  kanun otoriteleriyle ortak çalışmalar yapılması, sorunların teşhisi, çözüm  önerileri üretilmesi misyonlarını üstlenmiş bir sivil toplum örgütüdür. Başta  derneğe üye KOBİ 'ler olmak üzere, üye firmaların kurumsal altyapılarını güçlendirilmesi, rekabet güçlerinin artırılması yönünde rehberlik yapılması  konularında da çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Derneğin, bu çalışmaları yürütmek  üzere Devlet ve Diğer Kuruluşlarla İlişkiler, Üyelik, Aktivite, Proje Geliştirme  ve İletişim, Telekom ve Bilişim, Enerji ve Altyapı, Hukuk ve Finans, Yayın,  Tüketim Malları, Savunma Sanayi, Ulaşım Ve Turizm, AB ile Yatırım Ortamı ve  Mevzuat, Gayrimenkul, Dünya Gazetesi çalışma Komitesi ve Fikri Mülkiyet Hakları  Komiteleri olmak üzere toplam 13 komitesi bulunmaktadır.'

Uğur Terzioğlu, TABA 'nın Avrupa Amerikan Ticaret Odaları Birliği (ECACC), Amerikan Ticaret Odaları Birliği (COCUSA) ve Amerikan-Türk Konseyi (ATC) üyesi  olduğunu kaydetti.

AA


Geri Dön