28 / 04 / 2024

Ukra City projesini Özyurtlar İnşaat aldı!

Ukra City projesini Özyurtlar İnşaat aldı!

Esenyurt’un problemli projelerinden 2 bin 400 konutluk Ukra City’yi Özyurtlar İnşaat alıyor. Özyurtlar’ın patronu Tamer Özyurt, “Ticari amacımız yok, bölgenin imajını düşünüyoruz. Hem de bölgede bir cenaze kalkar” dedi.



Esenyurt’un problemli projelerinden 2 bin 400 konutluk Ukra City’yi Özyurtlar İnşaat alıyor. İflas erteleme isteyen Ukra İnşaat’ın projesi olan Ukra City için görüşmelerini sürdüren Özyurtlar, bu yaz tüm prosedürleri tamamlamayı planlıyor. Özyurtlar İnşaat’ın patronu Tamer Özyurt, “Görüşmelerimiz devam ediyor. Bu yaz bitireceğimizi umuyoruz. Çok hissedar var. Arsa ve daire sahipleriyle temastayız. Tek tek 139 hissedarla görüşüp sözleşme imzalıyoruz” dedi.

 

En sorunlu proje

 

Bölgenin en problemli projesini kendilerinin alacağını kaydeden Tamer Özyurt, “Belediye ile birlikte çalışıyoruz. Bu işe ticari bir kazanç olarak değil sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz. Bölgenin imajını düşünüyoruz. Bölgede mağduriyet yaşanan 5-6 proje var ve en sorunlusunu biz devralacağız. Bu sayede hem insanların mağduriyeti giderilecek hem de bölgede bir cenaze kalkmış olacak. Bizim projeyle ilgilenmemiz bile moralleri yükseltti” diye konuştu. 


Bölgede firmaların yanlış proje ve finansman yönetimleri yüzünden mağduriyet yaşandığına da dikkat çeken Özyurt, şu anda Esenyurt’un sağlıklı bir plana kavuştuğunu, bütün sorunlu projelerin bu plan öncesinde gündeme geldiğini belirtti. Özyurtlar olarak şu ana kadar ürettikleri daire sayısının 15 bine ulaştığına da değinen Tamer Özyurt, şöyle devam etti: “Yıllık bilançomuz 350 milyon dolar civarında. Yılda 2 bin 500 konut üretme kapasitemiz var. Geçen yıl sonunda 5 projemizi teslim ettik. Şu anda devam eden 6 projemiz var. Bunların 3 tanesini bu yıl bitireceğiz, 3’ünü 2016’da teslim edeceğiz. İstanbul’da Beylikdüzü, Bahçeşehir, Esenyurt bölgesine odaklandık ve bu bölgede çok güçlüyüz. Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşümle ilgileniyoruz. Ayrıca Topkapı-Bakırköy hattında butik projelere imza atabiliriz.”

 

Otel zincirleri talip

 

Yarısı otel yarısı rezidans projeleri olduğuna da değinen Özyurt, otelin kaba inşaatının bittiğini, işletme için uluslararası zincirlerle görüştüklerini söyledi. 190 rezidansın çoğunu Körfez bölgesinden alıcılara sattıklarını kaydeden Özyurt, “Otel 135 odalı. Rezidanslar da kullanılmadığında otele kiralanabilecek” diye konuştu.

 

Araplar ‘ikinci el’e el attı

 

Yabancıların Türkiye’deki konut ilgisini de değerlendiren Tamer Özyurt, Araplar’ın ikinci el konut almaya başladığını anlattı. Özyurt, “İkinci el konut bu yıl daha cazip geliyor. 2014’te inşaat maliyetleri çok arttı. Doğal olarak konut fiyatları da arttı. Tüm şirketler bunu hemen fiyatlara yansıtmadı ama yüzde 50’nin üzerinde artış oldu. İkinci elde bir beklenti yoktu ve bir anda yüzde 20-30 kârı gören dairesini satıyor” diye konuştu. Körfez ülkelerindeki fuarlarda yüzde 80 Türkiye’nin sattığını da anlatan Özyurt, “Başta İstanbul olmak üzere Bursa, Yalova, Sapanca ve Trabzon’dan alım yapıyorlar. Son dönemde İranlılar da Antalya taraflarında ciddi konut alıyor” dedi.


Vatan


Geri Dön