20 / 05 / 2024

Ulaşım Aşž, iki metro istasyonundaki alanları kiraya çıkarıyor

Ulaşım Aşž, iki metro istasyonundaki alanları kiraya çıkarıyor

Ulaşım Aşž, İstanbul metrosundaki 22 bin metrekare alanın kiralanması için ihaleye çıkıyor. Alanlarda çiğ köfteciden kuaföre kadar pek çok mağaza bulunacak...



Ulaşım Aşž, yurtdışındaki metro istasyonlarındaki işletme modellerini örnek alarak İstanbul'daki iki metro istasyonundaki mağazalar ve boş alanları kiraya çıkarıyor. Bilet satış gelirleri dışında ek gelirler elde ederek karlılığını artırmak isteyen Ulaşım Aşž, 11 Kasım'da düzenlenecek ihale ile talep toplayacak. Daha önce Levent Metro istasyonunda küçük alanları kiralayan Ulaşım Aşž, bu ihaleyle 22 metro istasyonundaki toplam 22 bin metrekare alanı satışa çıkaracak. Dükkanlar ve ATM alanları gibi küçük alanları kiralayacak olan şirketin metrekaresi 500 dolardan başlayan fiyatlara kiralama yapılacağı öğrenildi. 1 Ocak 2011'den itibaren dört yıl süreyle kiralanacak olan alanlar, takip eden yıllar için de kullanıcısına opsiyonlanacak. Gelişmiş ülkelerde belediyeler sadece bilet satış gelirleriyle yetinmek yerine reklam panoları ve boş alanları yıllık olarak kiralayarak gelirlerini artırıyor.

GÜNDE 1 MİLYON Kİşžİ
İstanbul metrosunda her gün 1 milyon kişi seyahat ediyor. 11 Kasım'da ihaleye çıkarılacak olan alanlara ihale öncesinde yoğun ilgi geldiği öğrenildi. İstasyonlarındaki kiralama işlemleri gerçekleştirecek olan TURYAP'ın Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, banka, gıda, iletişim, giyim, kozmetik, perakende alanlarından yoğun ilgi geldiğini belirtti. Soner, kuaförden çiğ köfteciye kadar çok sayıda şirketten ilgi geldiğini açıkladı.

Mücevherciler bile yer almak istiyor
İHALEDE 1 metrekareden 100 metrekareye kadar değişen büyüklüklerdeki alanların kiralanacağı öğrenildi. İhale öncesinde 120 ATM alanı için Türkiye'nin en büyük bankalarının teminat yatırdıklarını da öğrenildi. Soner, 'çiğköfte, haşlanmış mısır, şekerleme, meyve suyu, sıcak soğuk içecek ve fast food'un yanı sıra hediyelik eşya, bijuteri ve tekstil ürünlerinin de satışı yapılabilecek. Parfümeri ve güzellik salonu gibi ihtiyaçlara yanıt verecek dükkanlar olacak' diye konuştu. Mücevher firmaları da istasyonlarda yer almak ile ilgileniyor.
Sabah/Dilek Taş


Geri Dön