Genel

Ulaşım A.şž. ’nin 22 istasyonundaki kiralanabilir ticari alanlar ihaleye çıkacak!M ²'si 300 dolara!

TURYAP tarafından önümüzdeki hafta ihaleye çıkarılacak olan metro istasyonlarının kiralanabilir alanları için gelen œrica telefonları şirketin santralini kilitledi...

İstanbul"da giderek ivme kazanan raylı sistem yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte kısa zamanda çok daha fazla sayıda yolcuya hizmet verecek olan Ulaşım A.şž."nin 21 istasyonundaki kiralanabilir ticari alanlar 11 Kasım 2010 tarihinde ihaleye çıkarılacak.

İstanbul Profilo Alışveriş Merkezi"nin tiyatro salonunda gerçekleşecek olan ihale öncesinde bugün yayınlanan duyuru ilanıyla birlikte yoğun bir telefon trafiği başladı. şžirket santralinin kilitlendiğini belirten TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, banka, gıda, iletişim, giyim, kozmetik, perakende ve diğer sektörler için işyeri olmaya uygun söz konusu alanlara olağanüstü bir ilgi gösterildiğini söylüyor.

120 adet ATM açılacak
1 metrekareden 100 metrekareye kadar değişen büyüklüklerdeki alanların m2/300 USD"den başlayan fiyatlarla kiralanacağını belirten TURYAP yetkilileri, şimdiden 120 adet ATM için Türkiye"nin en büyük bankalarının teminat yatırdıklarını ifade ediyorlar.

No name börekçi, çiçekçi, kuru temizlemeci
Sadece ünlü markaların değil no name (markasız) kiracı adaylarının da yer alacağı istasyonlarda 3T Peron markası altında zincirler oluşacak. 3T Börekçi, 3T çiçekçi gibi yeni bir işletmeler zincirinin kurulacağını dile getiren Soner, œbu sayede iş kurmak isteyenlere önemli bir imkan sağlanacak şeklinde konuşuyor.

Metroda çiğköfte ve mantı yenecek!
Halen ATM, simitçi ve çiçekçiyle sınırlı olan dükkanların yılbaşından itibaren çok sayıda ürün ve hizmetlerle çeşitleneceği metro istasyonlarında artık sabah kuru temizlemeciye bırakılan ceketler, akşam iş dönüşü alınabilecek. Mantı bile yenecek.

Kaş aldırılacak, fön çekilecek!
çiğköfte, haşlanmış mısır, şekerleme, meyve suyu, sıcak soğuk içecek ve fast food"un yanı sıra hediyelik eşya, bijuteri ve tekstil ürünlerinin de satışı yapılabilecek. Parfümeri ve güzellik salonu gibi ihtiyaçlara yanıt verecek dükkanlar olacak.

1 Ocak 2011"den itibaren 4 yıl süreyle kiralanacak olan alanlar, takip eden yıllar için de kullanıcısına opsiyonlanacak.

22 istasyon;
Kabataş, Taksim, Osmanbey, şžişli-Mecidiyeköy, Gayrettepe, Levent, 4 Levent, Aksaray, Emniyet, Ulubatlı-Topkapı, Bayrampaşa, Sağmalcılar, Kocatepe-Terazidere, Davutpaşa YTU, Merter, Zeytinburnu, Bakırköy-İncirli, Ataköy-şžirinevler, Yenibosna DTM İstanbul Fuar Merkezi, Havalimanı

İlgilenen firmalar;

Bankalar: İş Bankası, Yapı Kredi bankası, Garanti Bankası, Ziraat Bankası ve diğer büyük bankalar ATM açacaklar.

Diğer markalar:
DP Parfüm
HSY Mücevher
Telsim Shop
Divan
Watsons
Komşu Fırın
Kara Tren
Kara Fırın
Kervan
Cafe Nero
Bee Line
Halk Ekmek
Hacı Sayid

İstanbul halkının yaşam kalitesini arttırmak, hayatını kolaylaştırmak için kaliteli, konforlu, ekonomik, emniyetli ve güvenli toplu taşıma hizmeti sunan İSTANBUL ULAşžIM A.şž., mevcut tramvay, metro, hafif metro, füniküler ve teleferik hatlarının işletmeciliğini yapmakta olup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir şirkettir.

Toplam 73 km uzunluğunda 7 kent içi raylı sistem hattı mevcuttur.

Zeytinburnu-Kabataş tramvay hattı Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından, yüksek yolcu talebini karşılama alanında dünyada en iyi uygulama seçilen İstanbul Ulaşım, her gün 1 milyonun üzerinde yolcuya hizmet vermektedir.


Üst düzey güvenlik
İstanbul Metrosu'nda yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı senaryolar hazırlanmış ve bu senaryolarla ilgili simülasyonlar yapılarak çözüm planları hazırlanmıştır. İstasyonların her bölgesinde bulunan kameralarla sistem sürekli gözlemlenmekte ve kontrol edilmektedir. Ayrıca sivil ve üniformalı güvenlik görevlileriyle kontrol sağlanmaktadır.

En son teknoloji ile inşaa edilen İstanbul Metrosu'nda, güvenilir bir yangın emniyet sistemi devrededir. Sistemin her yerinde yangın ihbar dedektörleri mevcuttur. Kullanılan tüm ekipmanlar yüksek derecede ısıya dayanıklı ve zehirli gaz çıkarmayan malzemelerden seçilmiştir.

İstanbul Metrosu"nda tüm sistemin enerji beslemesi iki ayrı noktada bulunan TEAşž merkezlerinden yapılmaktadır. Her iki besleme noktası da devre dışı kalırsa 15 saniye içinde jeneratörler devreye girer. TEAşž enerji beslemelerinin kesilmesi ve jeneratörlerin arızalanıp devreye girememesi durumunda aydınlatma sistemi ve elektronik kontrol sistemleri 3 saat süreyle kesintisiz güç kaynakları vasıtasıyla beslenebilmektedir

TAKSİM KABATAşž

Günümüzde İstanbul kent içi ulaşımının entegre edilebilmesi, şehir içi ulaşımın hızlandırılarak modernizasyonu amacı ile raylı sistem proje ve inşaatlarına hız verilmiştir.

Deniz ulaşımı ile raylı sistemleri entegre edecek proje olan Taksim - Kabataş funiküleri 2006 yılında açılmıştır.
 
Taksim - Kabataş Funiküler sistemi, Taksim - 4. Levent (Ayazağa - Yenikapı) metrosu, Taksim - Tünel nostaljik tramvayı, Taksim otobüs ve dolmuş durakları ile Zeytinburnu - Fındıklı (Kabataş - Bağcılar) tramvayı, Kabataş İDO vapur, feribot ve denizotobüsü iskeleleri arasında entegrasyon sağlayarak İstanbulluların Havalimanı'ndan sadece raylı sistem ile Taksim Metrosu"na ve Kabataş ve Beşiktaş gibi deniz ulaşımı araçlarının yoğun kullanıldığı bölgelere erişimi sağlanmıştır.

0.6 km hat uzunluğuna ve saatte 9000 yolcu taşıma kapasitesine sahip olan sistem, Taksim ve Kabataş olmak üzere 2 istasyondan oluşmaktadır. Taksim istasyonu,M2 Taksim- 4. Levent metrosu Taksim istasyonu girişinden erişime sahiptir,

Tarihi yarımadayı boydan boya kat eden hat, yolcu yoğunluğunun en fazla olduğu bir aksta önemli bir toplu taşıma faaliyetini kesintisiz yerine getirmektedir.

Hat Uzunluğu : 0,6 Km.  
İstasyon Sayısı : 2    
Araç Sayısı : 4  
Sefer Süresi : 2,5 dakika  
İşletme Saatleri : 06:15 / 00:00  
Günlük Yolcu Sayısı : 30.000 yolcu / gün  
Günlük Sefer Sayısı : 400  
Sefer Sıklığı : pik saatte 3 dakika.  

AKSARAY “ HAVALİMANI HAFİF METRO HATTI

1989 yılından bu güne yolcu taşımaya devam eden Aksaray - Havalimanı Hafif Metro hattı, hizmet verdiği bölge ve güzergah üzerinde günlük 220.000 yolcu ile taşıyıcı aks konumuna gelmiştir.
 
Birinci etabında Aksaray - Kartaltepe arasında hizmet veren Metro, 1989 yılında Esenler, 1994"te Otogar ve daha sonrasında ikinci etabı oluşturan Terazidere, Davutpaşa, Merter, Zeytinburnu ve Bakırköy istasyonlarının da açılması ile potansiyelini artırmıştır. Zaman içinde yapılan yatırımlarla yeni istasyonlar sisteme dahil edilmiş, Ataköy, Yenibosna, Bahçelievler istasyonları açılmıştır. 20 Aralık 2002 tarihinde düzenlenen törenle hat Dünya Ticaret Merkezi ve Havalimanına uzamıştır.

İşžLETME BİLGİLERİ
Hat Uzunluğu : 19,6 Km.  
İstasyon Sayısı : 18    
Araç Sayısı : 80  
Sefer Süresi : 32 dakika  
İşletme Saatleri : 06:00 / 00:00  
Günlük Yolcu Sayısı : 240.000 yolcu / gün  
Günlük Sefer Sayısı : 416  
Sefer Sıklığı : pik saatte 5 dakika.  


TAKSİM- 4. LEVENT

Yapımına 1992 yılında başlanan ve Taksim - 4. Levent arasında işleyen metro, 16 Eylül 2000 tarihinde hizmete girmiştir.

İşžLETME BİLGİLERİ
Hat Uzunluğu : 14.5 Km.  
İstasyon Sayısı : 10    
Araç Sayısı : 34  
Sefer Süresi : 21 dakika  
İşletme Saatleri : 06:15 / 00:00  
Günlük Yolcu Sayısı : 195.000 yolcu / gün  
Günlük Sefer Sayısı : 394  
Sefer Sıklığı : pik saatte 6,5 dakika.  

ZEYTİNBURNU-KABATAşž

Zeytinburnu-Kabataş arasında hizmet veren tramvay hattının Sirkeci-Aksaray-Topkapı bölümü 1992"de, Topkapı - Zeytinburnu bölümü 1994"te ve Sirkeci-Eminönü bölümü ise 1996"da hizmete açılmıştır. 30 Ocak 2005 tarihinde yapılan törenle hat Kabataş'a uzatılmış ve aynı gün hizmete alınan Taksim-Kabataş funiküler hattı ile entegre peron yapısı sayesinde tramvay-metro ve deniz ulaşımı Kabataş bölgesinde birbirine bağlanmıştır.

Bu bağlantı sayesinde Taksim metro yolcuları Funiküler hattı ile ulaştıkları Zeytinburnu-Kabataş tramvay hattı aracılığı ile Aksaray-Havalimanı metrosuna dolayısı ile Otogar ve Havalimanı istasyonlarına sadece raylı sistemleri kullanarak erişebilmektedirler.
 
İşžLETME BİLGİLERİ  
Hat Uzunluğu : 13,2 Km.  
İstasyon Sayısı : 24    
Araç Sayısı : 52  
Sefer Süresi : 50 dakika  
İşletme Saatleri : 06:00 / 00:00  
Günlük Yolcu Sayısı : 245.000 yolcu / gün  
Günlük Sefer Sayısı : 389  
Sefer Sıklığı : pik saatte 3 dakika.  

Basında yer alan diğer haberler

TURYAP tarafından önümüzdeki hafta metrekaresi 500 dolardan başlayan fiyatlarla ihaleye çıkarılacak olan metro istasyonlarının kiralanabilir alanlarına büyük ilgi gösterildiği belirtildi. İstanbul'da giderek ivme kazanan raylı sistem yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte kısa zamanda çok daha fazla sayıda yolcuya hizmet verecek olan Ulaşım A.şž.'nin 22 istasyonundaki kiralanabilir ticari alanlar 11 Kasım'da ihaleye çıkarılıyor.TURYAP'tan yapılan açıklamaya göre, ihale öncesinde dün yayınlananduyuru ilanıyla birlikte yoğun bir telefon trafiği başladı.

TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, banka, gıda, iletişim, giyim, kozmetik, perakende ve diğer sektörler için işyeri olmaya uygun söz konusu alanlara olağanüstü bir ilgi gösterildiğini söyledi.Soner, 1 metrekareden 100 metrekareye kadar değişen büyüklüklerdeki alanların metrekaresinin 500 dolardan başlayan fiyatlarla kiralanacağı belirterek, şimdiden 120 adet ATM için bankaların teminat yatırdıkları kaydetti.
HaberTürk

Rica trafiği santral kilitledi
Markaların 22 istasyondaki mağaza yarışı
 
Ulaşım A.şž.'ye ait 21 istasyonu ihaleye çıkarmaya hazırlanan TURYAP'ın kapıları aşındırılmaya başladı bile. Elde edilen bilgilere göre, önümüzdeki hafta ihaleye çıkarılacak olan metro istasyonlarının kiralanabilir alanları için gelen œrica telefonları şirketin santralını kilitledi. İstasyonlarda yer alacak 120 ATM için Türkiye'nin en büyük bankaları teminat yatırırken, Komşu Fırın, Divan, Kervan, Watsons ve Vodafone Shop'un da aralarında bulunduğu pek çok firma ihaleyle yakından ilgilendiği mesajını vermiş durumda. Bu arada, istasyonlarda sadece ünlü markalar değil, no name, yani markasız kiracı adayları da yer alabilecek. Bunun içinde istasyonlarda 3T Peron markası oluşturuldu.11 Kasım 2010 tarihinde düzenlenecek olan ihalenin gerçekleşeceği adres ise İstanbul Profilo Alışveriş Merkezi olacak. Alanlar, 1 Ocak 2011'den itibaren dört yıl süreyle kiralanacak. Takip eden yıllar için düzenlenen ihalelerde de kullanıcısının opsiyonu öncelikli olacak.

İhalenin duyuru ilanıyla birlikte şirket santralinin adeta kilitlendiğini belirten TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, banka, gıda, iletişim, giyim, kozmetik, perakende ve diğer sektörler için işyeri olmaya uygun söz konusu alanlara olağanüstü bir ilgi gösterildiğini vurguladı. şžirket santralının zaman zaman kilitlendiğini dile getiren Soner, sözlerini şöyle sürdürdü: '1 metrekareden 100 metrekareye kadar değişen büyüklüklerdeki alanların metrekaresi 300 dolardan başlayan fiyatlarla kiralanacak. Bu arada şimdiden 120 ATM için Türkiye"nin en büyük bankalarının teminat yatırdı.'
 
MARKASIZLAR İçİN 3T AçILIMI
Bu arada istasyonlarda markasız kiracı adayları için de bir konsept geliştirildi. Bunlar için 3T Peron markası altında zincirler oluştulacağını belirten Soner, '3T Börekçi, 3T çiçekçi gibi yeni bir işletmeler zincirinin kurulacak. Bu da çok önemli bir iş imkanı sağlayacak' dedi.
KUTU...
FÖN çEKTİRİLİP HAşžLANMIşž MISIR YENİLEBİLECEK
Başak Soner'in verdiği bilgilere göre, ATM, simitçi ve çiçekçiyle sınırlı olan dükkanlar, yılbaşından itibaren çok sayıda ürün ve hizmetlerle çeşitlenecek. Kuru temizlemeci, parfümeri ve güzellik salonu, bijuteri ve tekstilin yanı sıra, fast food, çiğ köfte, mantı evi ve haşmanmış mısırların da satıldığı dükkanlar olacak.
 
HANGİ İSTASYONLAR İHALE EDİLİYOR
Kabataş,
Taksim,
Osmanbey,
şžişli-Mecidiyeköy,
Gayrettepe,
Levent,
4 Levent,
Aksaray,
Emniyet,
Ulubatlı-Topkapı,
Bayrampaşa,
Sağmalcılar,
Kocatepe-Terazidere,
Davutpaşa YTU,
Merter,
Zeytinburnu,
Bakırköy-İncirli,
Ataköy-şžirinevler,
Yenibosna
DTM İstanbul Fuar Merkezi,
Havalimanı

ATM İçİN DEVLER SIRADA
120 ATM'nin yer alacağı istasyonlarda İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası ve Ziraat Bankası yer alacak. Diğer büyük bankaların da ATM açması bekleniyor.

HANGİ MARKALAR İLGİSİNİ AçIK ETTİ
- DS Parfüm
-HSY MÜcevher
- Telsim Shop
-Divan
-Watsons
-Komşu Fırın
-Kervan
-Cafe Nero
-Bee Line
-Halk Ekmek
-Hacı Sayid