27 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak bilinen bölgenin yeni İpekyolu olacak projeyle ilgili sürecin hızlandığını belirtti.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni İpekyolu olarak tanımlanan Kalkınma Yolu projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Projede Türkiye ile beraber 3 ülkenin daha yer alacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, Türk firmalarının projede ve işletmede yer almasının zorunlu olduğunu ve projeye dair görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlayacağının bilgisini verdi.

Ahaber'de yer alan detaylara göre, ulaşım alanındaki dev projeler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tek tek hayata geçiriliyor. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşımda devrim yaratacak projeleri tek tek sıraladı.

YENİ İPEKYOLU PROJESİ İÇİN İLK TARİH VERİLDİ

Bakan Uraloğlu, programda yeni İpekyolu olarak adlandırılan Kalkınma Yolu projesinde ihalelerin 2024 yılında yapılacağını açıkladı. Ayrıca Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilen projelerin süresi bittiğinde yeniden işletme ihalesine çıkılabileceğinin mesajını da verdi.

Bakan Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak tanımlanan bölgenin yeni İpekyolu olacak proje için sürecin hızlandığını ifade ederek "Basra'daki Fav Limanı'ndan 1.200 kilometrelik hattın ilk fazı 2025 yılında devreye girecek" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Katar sürecin içinde olduğunu söyleyen Uraloğlu, "Türk firmalarının projede ve işletmede yer alması zorunlu. Bakanlar zirvesini önümüzdeki günlerde Türkiye'de yapabiliriz. Sonra liderler zirvesiyle bu işin son noktasını koymayı düşünüyoruz. Projesini bitirip 2024 yılında ihalesini yapma gayretindeyiz" dedi.

Bakan Uraloğlu'ndan A Para'da önemli açıklamalar: 38 dev proje hayata geçti

İRAN DA GİRMEK İSTİYOR

Bakan Uraloğlu, Ortadoğu, Hindistan ve Avrupa'yı birbirine bağlamayı hedefleyen IMEC projesinin fizibil olmadığına dikkati çekerek "Biz Kalkınma Yolu projesine kim katılmak istiyorsa, buyursun diyoruz. İran'ın bu konuda bir isteği oldu. 80-90 kilometre bir bağlantı yolu istediler. 'Olabilir, konuşalım' dedik. Kimseyi denklemin dışına itmiyoruz, herkesi buraya katmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ovaköy-Nusaybin arasında demiryolu projesinin hayata geçirileceğini ve Nusaybin'den Gaziantep'e kadar da bir hat olacağını anlatan Uraloğlu, "Burada Şanlıurfa'dan geçecek bir hat projesi planlıyoruz. Türkiye'deki 130 kilometrelik hattı yapacağız" diye belirtti.

Şanlıurfa-Ovaköy arasına otoyol da düşündüklerini söyleyen Uraloğlu, "Buradaki yatırımlar da 6-7 milyar dolar düzeyinde olacak. Başladıktan sonra iyimser yaklaşımla 5-6 sene sürer. Bu işin bitmesi 2030 yıllarını bulur. Bu yolda enerji nakil hatları da kurulacak. Ayrıca güvenlik anlamında da önemli bir proje" diye konuştu.

İpotekli konut satışları yüzde 68,5 düştü!

Yurt dışından getirilecek elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişiklik yapılmadı...


Geri Dön