27 / 04 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 3. köprüye tren için tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 3. köprüye tren için tarih verdi!

Yaptığı açıklamada Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki demiryolu bağlantısının ihalesini bu yıl gerçekleştirmesi planladıklarını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2028 yılını işaret etti.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ocak ayı olağan meclis toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Uraloğlu, "Kalkınma Yolu" projesinin parçaları arasında bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki demiryolu bağlantısının ihalesini bu yıl yapmayı planladıklarını söyledi ve "İnşallah 2028'de de hayata geçirmiş oluruz" diye konuştu.

Yaptığı açıklamada ülkemizin belli bölgelerine yatırım yapıldığı, özellikle doğu bölgelerinin ihmal edildiğine ilişkin eleştirileri de yanıtlayan Bakan Uraloğlu, "Hiçbir ihmal söz konusu değil, bu yatırımları Türkiye geneline yaygınlaştırarak, Türkiye'nin diğer bölgelerine ulaşım yatırımlarını yaparak İstanbul'un üzerindeki yükü hafifletiyoruz" dedi.

RAKAM VERDİ

Açıklamasında bölünmüş yol uzunluğunu 350 kilometreden 794 kilometreye, bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunu 358 kilometreden 802 kilometreye çıkardıklarını da belirten Bakan Uraloğlu, köprü, tünel projeleri ile yapımı süren metro hatlarına ilişkin de bazı bilgiler verdi. 

Bakan Uraloğlu açıklamasında Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı, Kağıthane-Gayrettepe, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı metro hatları gibi toplam uzunluğu 55,7 kilometre olan 5 ayrı hatta da çalışmaları sürdürdüklerini kaydederek, yapımı devam eden projeler tamamlandığında mega kent İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğunun 394,5 kilometreye yükseleceğini belirtti.

Açıklamasında "İstanbul'u baştan başa metro ağları ile kendi yetkileri çerçevesinde donatmak istediklerini" dile getiren Bakan Uraloğlu, Marmaray'da günlük seyahat rakamlarının 650 bin, 700 binlere kadar yükseldiği  günler olduğuna dikkati çekerek, ortalamanın 600 bin civarında olduğunu da belirtti.


SÜPER HIZLI TREN

Bakan Uraloğlu ayrıca İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattından sonra tamamen yeni bir proje olan Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini gündeme aldıklarını anımsatarak, süper hızlı tren hattının güzergah uzunluğunun 344 kilometre olacağını, saatte 350 kilometre hıza ulaşıp, trenlerle seyahat süresini 80 dakikaya düşüreceklerini kaydetti. Uraloğlu açıklamasında "Sloganımız şu; milli maç 90 dakika Ankara-İstanbul arası 80 dakika. Sabırsızlıkla buna başlamayı bekliyoruz" diye konuştu.

 

Enflasyon üstü getiri sağlayan temettü hisseleri!

İzmirlilere müjde! Çiğli Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

Mağdur ev sahibinden bir isyan daha: '5-6 sene süren tahliye davası mı olur?'


Geri Dön