27 / 04 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklama kapsamında, Konya'da düzenlenecek Şebiarus törenlerine gitmek isteyen vatandaşların YHT'yi tercih etmesi sebebi ile yoğunluk yaşandığı kaydedildi.

Bu kapsamda da  Ankara  ve Konya arasında YHT seferlerinin fazlalaştırıldığı bildirilen açıklama doğrultusunda, 17 Aralık 2023 Pazar günü ek YHT'lerin Ankara'dan Konya'ya saat 14.30'da, Konya'dan Ankara'ya saat 23.10'da hareket edeceği bildirildi. Yapılan açıklamada, ek seferlerle 966 kişilik ek koltuk kapasitesi sağlanacağı vurgulandı.

YHT NEDİR?

Yüksek Hızlı Tren ya da kısa adı ile YHT, Türkiye'de TCDD'ye ait yüksek hızlı demiryolu hatları üzerinde yer alan  TCDD Taşımacılık tarafından işletilen yüksek hızlı tren setleri ile sunulan yüksek hızlı demiryolu hizmetidir.

YHT NE KADAR HIZLIDIR?

Yüksek Hızlı Tren tamamen yerli firma iş gücü ve öz kaynaklar ile gerçekleştirilen proje doğrultusunda Polatlı-Konya arasında 218 km uzunluğunda alt yapısı ile 250 km/s hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli yüksek hızlı demiryolu inşası yapılmıştır.

YHT NE İLE ÇALIŞIR?

Trenin ileriye doğru hareketi de elektromıknatıslar tarafından sağlanır. Bu konuda değişik uygulamalar olmakla birlikte, EDS (Electrodynamic Suspension) teknolojisinde kullanılan rayları ve treni, açılmış haldeki bir elektrik motoru gibi düşünebiliriz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

EN YÜKSEK HIZLI TREN KAÇ KM YAPAR?

Çin, saatte 600 km hıza ulaşan 'dünyanın en hızlı' maglev trenini tanıttı Hızlı tren teknolojisini son yıllarda ilerleten Çin'de saatte 600 kilometre hızla giden yeni bir maglev treni tanıtıldı. Hızlı tren teknolojisini son yıllarda ilerleten Çin'de saatte 600 kilometre hızla giden yeni bir maglev treni tanıtıldı.

YÜKSEK HIZLI TREN HANGİ İLLERDE VARDIR?

Ankara-İstanbul-Ankara YHT bulunuyor.
Ankara-Eskişehir-Ankara YHT  bulunuyor. 
Ankara-Konya-Ankara YHT  bulunuyor.
Ankara-Karaman-Ankara YHT  bulunuyor.
İstanbul-Konya-İstanbul YHT  bulunuyor.
İstanbul-Karaman-İstanbul YHT  bulunuyor.
Eskişehir-İstanbul-Eskişehir YHT  bulunuyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Yüksek Hızlı Trenlerle ile seyahat eden yolcu sayısı 80 milyona ulaştı

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

TCDD Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam yaptı! İşte güncel zamlı YHT bilet fiyatları...


Geri Dön