30 / 04 / 2024

Ülgür Gökhan Çanakkalede ki projelerini anlattı!

Ülgür Gökhan Çanakkalede ki projelerini anlattı!

Çanakkale'nin Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Eski Tekel şarap farkikasının olduğu yerde, içinde bilim merkezi de olan büyük bir yeşil alan projemiz de var" dedi.



Çanakkale'nin CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Özgürlüklerin yaşandığı, barışın hüküm sürdüğü, doğasının tahrip edilmediği, yeşil alanlarının muhafaza edildiği, ana sorunların çözüldüğü bir Çanakkale için çalışıyorum” dedi.


'Kentin altyapı sorunu yüzde 90 çözüldü'


Yeni projeler olduğunu söyleyen Başkan, "Altyapı konusunda Çanakkale son derece iyi. Yerleşik alanın yüzde 90’ında altyapı hizmetlerini tamamladık. Yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon işlerimizi aşağı yukarı yeniledik, az bir işimiz kaldı. Onları da 1-2 sene içinde tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. Biz daha ziyade farklı projelere kaynak aktarıyoruz. Şimdi standartlara uygun yeşil bir belediye binası yapıyoruz. Çanakkake’ye yakışan çevreci bir bina olacak.

Cumhuriyet Meydanı, İskele Meydanı ve Muammer Aksoy Parkı’nı içine alan yeni bir meydan çalışmamız var. Kordon’u Kepez’e doğru uzatmak istiyoruz. Boğazı doldurmak kolay değil ama gerekli izinleri almak için çalışmalarımız sürüyor.

Eski Tekel şarap farkikasının olduğu yerde, içinde bilim merkezi de olan büyük bir yeşil alan projemiz de var. Dardanos ve Güzelyalı’da kanalizasyon altyapısı ihalesine çıkıyoruz. Atıksu arıtma tesisinin enerjisi sağlamak için güneş tarlası kuruyoruz. Karacaören’de bin dönümlük bir alan imara açtık. 30-40 bin insanın yaşayacağı yeni bir alan oluşacak. İçinde iki tane 75 bin metrekarelik yeşil alanı olacak. Onun altyapısını hazırlıyoruz" dedi.


Kentsel dönüşümdeki durumu anlatan Ülgür Gökhan, "Dönüşüm değil kentsel yenileme diyorum ben. Çünkü biz insanları mağdur etmeden, olduğu yerde yenileme yapıyoruz. 60 konutluk ilk yenilemede yıkım başladı. Ama esas yenilemeyi Tuğsavul Caddesi’nde yapacağız. 860 konutluk bir proje bu. Uzun bir süreç. Çünkü 860 kişiyi tatmin ve ikna etmek zor. 40 kişiye kadar düşürdük. Sonuçta onları da ikna etmemiz gerekiyor. Hiç kimseyi mağdur etmemek için belediye alanlarını da kattık işin içine, kat artışı yaptık. Orada oluşan rantı tamamen halkın kullanımına sunuyoruz. İnsanlar artı para vermeden, yerinden olmadan ev sahibi oluyor. 54 Evler’de bir plan tadilati yaptık. Gayet güzel değişti, çok güzel yapılar oluştu.

Barbaros ve Aslanca mahallelerindeki iki katlı binalar yenilemiyordu. Çünkü sahiplerinin sıfırdan yapma imkanı yoktu. İmarı dört kata çıkardık. Şimdi müteahhit girdi, dört katlı gayet güzel binalar yapılıyor. İnsanları yerinden etmeden yaptığımız bu kentsel yenileme anlayışı herkes tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Geliri yüksek yerlerde, mesala Kordon’da bunu yapmıyoruz. Oradakiler parayı verip yenileyecek" dedi.






Posta


Geri Dön