Kent Haberleri

Uludağ Üniversitesi yeniden inşa edilecek!

Ulcay, üniversitenin önümüzdeki 25 yıllık planlamasının geniş bir mimari kadroyla yapıldığını belirterek, "Kampus üniversitesinden şehir üniversitesine dönüşen, 7 gün 24 saat yaşayan bir üniversite için çalıştık. 2019'da çok farklı bir üniversite olacağız

Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, görevdeki birinci yılını basın mensuplarıyla paylaştı. Üniversite'nin master planlarının hazırlandığını, bir çok projenin bu yıl içinde temelinin atılacağım anlatan Ulcay, yeni rektörlük binası, sosyal hayat merkezi, cami, merkezi derslikler ve yeni fakülte binalarının projelerinin hazır olduğunu ifade etti. Mete Cengiz Kültür Salonu'ndaki basın toplantısında, yeni projeleri hazırlayan mimarlarla sunum yapan Ulcay, 3 yılda genel bütçeden 150 milyon ve hibe yoluyla da 100 milyon liralık yatırım yapacaklarım, birçok projeyi ise yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceklerini kaydetti. 


'TÜRKİYE'NİN İLK 10 ÜNİVERSİTESİ ARASINA GİRECEĞİZ" 

Bir dünya üniversitesi potansiyeli olduğuna inanarak yoğun bir yıl geçirdiklerin anlatan Ulcay, "En az gelecek 25 yılı planlıyoruz. Hedefimiz 3. nesil üniversiteyi hayata geçirmek Ülkeler yerine şehirler ön plana çıkıyorsa, küresel anlamda üniversiteler yarışıyor. Günümüz dünyasında çekim merkezi konumundaki üniversitelerin kentlerine ve ülkelerine bilimsel çalışmalarla olduğu kadar eğitim turizmi yönüyle de yaptıkları katkı ortadadır. Uludağ Üniversitesi yönetimi olarak, nitelikli insan kaynağı yetiştirme, vizyon oluşturma, katma değer üretecek bilimsel projeler hazırlama, kültür turizm, sanayi kenti Bursa'ya üniversitemizin daha fazla değer katma iddiasını ortaya koyduk. Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasına girme hedefiyle, özgür çalışmalar, toplumsal ve ekonomik alanlarda katma değer üreten projelerin ortaya konulduğu ortam için harekete geçtik" dedi.Türkiye'nin 4.sanayi devrimini ancak 3.nesil üniversiteler ile yakalayacağım anlatan Prof. Ulcay, "Eko sistemini tamamlamış kampus yapısıyla en kaliteli yapıya sahip, AR-GE destekli, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine cevap veren nitelikli ve uluslararası öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite inşa ediyoruz. 1 yılda 6 bin 500 çıkardığımız yüksek lisans öğrencisini bir yıl sonra 10 bine, nihai olarak 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Teknoparkta yeniden yapılanan, kentiyle bütünleşmiş örnek bir akademik merkez olmak için hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Master planımızı geniş bir mimari kadroyla çalıştık. Bursa'dan 3 mimar grubu, kendileriyle daha önceden de BTSO "VE BTÜ'de çalıştığım 3 arkadaşımızla vakit harcadık" diye konuştu. 


"UZAKTAN EĞİTİM ÖNÜMÜZDEKİ YIL BAŞLIYOR"

 Çocuk Onkoloji Hastanesi'ni, iyi hekimlik uygulama merkezini hizmete aldıklarını, bunu daha da genişleteceklerini anlatan Prof. Ulcay, "Nörolojik yoğun bakımı genişlettik. Genel cerrahi servisi yenilendi. Hastane binasında bazı revizyonlar yaptık. 


Fakültelerimizde yeni laboratuarları hizmete aldık. Uzay savunma ve sanayi vizyonu doğrultusunda uçak pistimizi 1500 metreye çıkarıyoruz. Pistimiz eğitim ve sivil havacılığa hizmet verecek. Kuruluş kararını aldığımız ve onaylanan uzaktan eğitim merkezini önümüzdeki dönem hizmete sunmuş olacağız. Bir somaki yılda Açık Öğretim Fakültesi'ne dönüştürme gayreti içinde olacağız. Meslek Yüksek Okullarında 15 farklı alanda tematik ihtisaslaşma olacak Kampus um uzdaki Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nu Organize Sanayi Bölgesi'ne konuşlandıracağız" dedi

Ulcay, lisans üstü, yüksek lisans, araştırmacı ve doktora öğrencileri için 1000 konutluk lojman projesinin hazır olduğunu, 200 lojmanın da öğretim üyeleri için inşa edileceğini ifade etti. Yoğun talepler doğrultusunda ulu şehir Bursa'ya yakışır cami ve sosyal yaşam merkezi için harekete geçtiklerim, 5 mimarlık firmasımn çalışmasını sürdürdüğünü kaydeden Prof. Ulcay, "150 bin metrekarelik merkezimizin yer altındaki iki katında 2 bin araç kapasiteli otopark olacak Sosyal yaşam merkezi yanında yeni rektörlük binası da olacak. 


Sosyal kültürel aktivite salonlarının olacağı projede öğrenci ihtiyaçları için sosyal donatı alanları olacak. Yap işlet devret modeliyle hemen başlayacağız. Camiyi deyeni kurulan dernek vasıtasıyla toplumun desteğiyle gerçekleştireceğiz. Kampus üniversitesinden şehir üniversitesine dönüşen 7 gün 24 saat yaşayan mekanlar için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu. 


Prof. Ulcay, 3 yılda 150 milyon liralık bütçeden yatırım yapacaklarını, 100 milyon liralık da hibe yoluyla yatırım çekeceklerini, yap-işlet-devret modeliyle bazı projelere ise para harcamayacakları m kaydederek, "Hayırsever işadamları ve kurumların desteğiyle fakülte binalarının yenilenmesi sağlanacak Sosyal donatı alanlarının inşaatlarına da start veriyoruz. Spor Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, yoğun bakım ilave ameliyathaneleri, yenilenen acil servis, diş hekimliği fakültesini uygulamaya geçirmek için resmi müracaatları yaptık Kampus dışındakileri taşıma gayretimize devam edeceğiz. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu'nu fakülte olarak kazandıracağız. Uzay havacılık fakültesi kurulması için çabamız sürüyor. Osmanlı Araştırmaları, Enerji Enstitüsü kurulması için çalışmalarımız sürüyor


" KAMPUS AVRUPA STANDARTLARINDA OLACAK''

 40 yıl önce üniversite kurulduğunda öğrenci başına düşen kapalı alamn 22 metrekare olduğunu kaydeden Prof. Ulcay, "Gelinen noktada Görükle Kampusu'nda 45 bin öğrenci için kişi başına düşen kapalı alan 8 metrekare. Yeni yapılacak inşaatlar ile bu alan öğrenci başına 21 metrekareye yükselecek Bu rakam Avrupa standartlarmdadır" şeklinde konuştu. 

Tıp fakültesinin yeni binalarım modüler sistemde hastane etrafında inşa ettiklerini vurgulayan Prof Ulcay, "Kadın doğum ve çocuk hastanesi, iç hastalıkları hastanesi, onkoloji hastanesi ve diğer yeni hastane binalarının inşa edilmesiyle tıp hastanemiz ekonomik ömrünü tamamladığında sıkıntı yaşanmayacak" şeklinde konuştu.



Yenişehir Yörem




Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Yusuf Ulcay, üniversitenin önümüzdeki 25 yıllık planlamasının geniş bir mimari kadroyla yapıldığını belirterek, "Kampus üniversitesinden şehir üniversitesine dönüşen, 7 gün 24 saat yaşayan bir üniversite için çalıştık. 2019’da çok farklı bir üniversite ortaya çıkaracağız" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, görevdeki birinci yılını basın mensuplarıyla paylaştı. Üniversite’nin master planlarının hazırlandığını, bir çok projenin bu yıl içinde temelinin atılacağını anlatan Ulcay, yeni rektörlük binası, sosyal hayat merkezi, cami, merkezi derslikler ve yeni fakülte binalarının projelerinin hazır olduğunu ifade etti. Mete Cengiz Kültür Salonu’ndaki basın toplantısında, yeni projeleri hazırlayan mimarlarla sunum yapan Ulcay, 3 yılda genel bütçeden 150 milyon ve hibe yoluyla da 100 milyon liralık yatırım yapacaklarını, birçok projeyi ise yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceklerini kaydetti.

"TÜRKİYE’NİN İLK 10 ÜNİVERSİTESİ ARASINA GİRECEĞİZ"

Bir dünya üniversitesi potansiyeli olduğuna inanarak yoğun bir yıl geçirdiklerin anlatan Ulcay, "En az gelecek 25 yılı planlıyoruz. Hedefimiz 3. nesil üniversiteyi hayata geçirmek. Ülkeler yerine şehirler ön plana çıkıyorsa, küresel anlamda üniversiteler yarışıyor. Günümüz dünyasında çekim merkezi konumundaki üniversitelerin kentlerine ve ülkelerine bilimsel çalışmalarla olduğu kadar eğitim turizmi yönüyle de yaptıkları katkı ortadadır. Uludağ Üniversitesi yönetimi olarak, nitelikli insan kaynağı yetiştirme, vizyon oluşturma, katma değer üretecek bilimsel projeler hazırlama, kültür turizm, sanayi kenti Bursa’ya üniversitemizin daha fazla değer katma iddiasını ortaya koyduk. Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasına girme hedefiyle, özgür çalışmalar, toplumsal ve ekonomik alanlarda katma değer üreten projelerin ortaya konulduğu ortam için harekete geçtik" dedi.

MASTER PLAN GENİŞ MİMARİ KADROYLA HAZIRLANDI

Türkiye’nin 4.sanayi devrimini ancak 3.nesil üniversiteler ile yakalayacağını anlatan Prof. Ulcay, "Eko sistemini tamamlamış kampus yapısıyla en kaliteli yapıya sahip, AR-GE destekli, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine cevap veren nitelikli ve uluslararası öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite inşa ediyoruz. 1 yılda 6 bin 500 çıkardığımız yüksek lisans öğrencisini bir yıl sonra 10 bine, nihai olarak 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Teknoparkta yeniden yapılanan, kentiyle bütünleşmiş örnek bir akademik merkez olmak için hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Master planımızı geniş bir mimari kadroyla çalıştık. Bursa’dan 3 mimar grubu, kendileriyle daha önceden de BTSO VE BTÜ’de çalıştığım 3 arkadaşımızla vakit harcadık" diye konuştu.

"UZAKTAN EĞİTİM ÖNÜMÜZDEKİ YIL BAŞLIYOR"

Çocuk Onkoloji Hastanesi’ni, iyi hekimlik uygulama merkezini hizmete aldıklarını, bunu daha da genişleteceklerini anlatan Prof. Ulcay, "Nörolojik yoğun bakımı genişlettik. Genel cerrahi servisi yenilendi. Hastane binasında bazı revizyonlar yaptık. Fakültelerimizde yeni laboratuarları hizmete aldık. Uzay savunma ve sanayi vizyonu doğrultusunda uçak pistimizi 1500 metreye çıkarıyoruz. Pistimiz eğitim ve sivil havacılığa hizmet verecek. Kuruluş kararını aldığımız ve onaylanan uzaktan eğitim merkezini önümüzdeki dönem hizmete sunmuş olacağız. Bir sonraki yılda Açık Öğretim Fakültesi’ne dönüştürme gayreti içinde olacağız. Meslek Yüksek Okulları’nda 15 farklı alanda tematik ihtisaslaşma olacak. Kampusumuzdaki Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nu Organize Sanayi Bölgesi’ne konuşlandıracağız" dedi.

SOSYAL HAYAT MERKEZİNİN TEMELİ AĞUSTOSTA ATILACAK

Ulcay, lisans üstü, yüksek lisans, araştırmacı ve doktora öğrencileri için 1000 konutluk lojman projesinin hazır olduğunu, 200 lojmanın da öğretim üyeleri için inşa edileceğini ifade etti. Yoğun talepler doğrultusunda ulu şehir Bursa’ya yakışır cami ve sosyal yaşam merkezi için harekete geçtiklerini, 5 mimarlık firmasının çalışmasını sürdürdüğünü kaydeden Prof. Ulcay, "150 bin metrekarelik merkezimizin yer altındaki iki katında 2 bin araç kapasiteli otopark olacak. Sosyal yaşam merkezi yanında yeni rektörlük binası da olacak. Sosyal kültürel aktivite salonlarının olacağı projede öğrenci ihtiyaçları için sosyal donatı alanları olacak. Yap işlet devret modeliyle hemen başlayacağız. Camiyi de yeni kurulan dernek vasıtasıyla toplumun desteğiyle gerçekleştireceğiz. Kampus üniversitesinden şehir üniversitesine dönüşen 7 gün 24 saat yaşayan mekanlar için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

250 TRİLYONLUK YATIRIM

Prof. Ulcay, 3 yılda 150 milyon liralık bütçeden yatırım yapacaklarını, 100 milyon liralık da hibe yoluyla yatırım çekeceklerini, yap-işlet-devret modeliyle bazı projelere ise para harcamayacaklarını kaydederek, "Hayırsever işadamları ve kurumların desteğiyle fakülte binalarının yenilenmesi sağlanacak. Sosyal donatı alanlarının inşaatlarına da start veriyoruz. spor Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, yoğun bakım ilave ameliyathaneleri, yenilenen acil servis, diş hekimliği fakültesini uygulamaya geçirmek için resmi müracaatları yaptık. Kampus dışındakileri taşıma gayretimize devam edeceğiz. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nu fakülte olarak kazandıracağız. Uzay havacılık fakültesi kurulması için çabamız sürüyor. Osmanlı Araştırmaları, Enerji Enstitüsü kurulması için çalışmalarımız sürüyor"


KAMPUS Avrupa STANDARTLARINDA OLACAK

40 yıl önce üniversite kurulduğunda öğrenci başına düşen kapalı alanın 22 metrekare olduğunu kaydeden Prof. Ulcay, "Gelinen noktada Görükle Kampusu’nda 45 bin öğrenci için kişi başına düşen kapalı alan 8 metrekare. Yeni yapılacak inşaatlar ile bu alan öğrenci başına 21 metrekareye yükselecek. Bu rakam Avrupa standartlarındadır" şeklinde konuştu.

Tıp fakültesinin yeni binalarını modüler sistemde hastane etrafında inşa ettiklerini vurgulayan Prof Ulcay, "Kadın doğum ve çocuk hastanesi, iç hastalıkları hastanesi, onkoloji hastanesi ve diğer yeni hastane binalarının inşa edilmesiyle tıp hastanemiz ekonomik ömrünü tamamladığında sıkıntı yaşanmayacak" şeklinde konuştu.


Milliyet