01 / 05 / 2024

Uluhan Grup Esenyurt Babil Çarşıda iş satıyor!

Uluhan Grup Esenyurt Babil Çarşıda iş satıyor!

Esenyurtta inşa ettikleri Acunkenti teslim aşamasına getiren Uluhan Grup, Esenyurt Devlet Hastanesinin karşısındaki ettiği Babil Kulelerinin alt iki katındaki Babil Çarşıyı görücüye çıkardı



Esenyurtta inşa ettikleri Acunkenti teslim aşamasına getiren Uluhan Grup, Esenyurt Devlet Hastanesinin karşısındaki ettiği Babil Kulelerinin alt iki katındaki Babil Çarşıyı görücüye çıkardı. Çarşının destinasyon açısından hareketlilik arz etmesini isteyen Uluhan Grup, müşterilerine esnek ödeme şartlarından esnek kiralamaya kadar bir çok alternatif sunuyor.

Babil Çarşının başka bir çarşı olması için yola çıktıklarını belirterek sözlerine başlayan Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen, birçok konuyu tüketiciden yana tutuklarını belirtti. Çarşının yüze 55ini satacaklarını kalan yüzde 45lik kısmının ise kira getiren mülk olarak Uluhan Grup bünyesinde tutacaklarını belirten Bilgen, Bu yolla biz çarşıda kalıcı olduğumuzu, satıp çıkmayacağımızı ve hiçbir yere gitmeyeceğimizi ifade ediyoruz. Yani bizimde elimiz taşın altında olacak. Çarşının ve üstündeki kulelerin işletmesi Koza Yönetimde olacak. Koza, herkesin menfaatine ve adaletli olacağı için bizde diğer kiracılar ile aynı mesafede olacağız diye konuştu.

Çarşının Babil Kuleleri ile birlikte 160 milyon lira civarında bir yatırım değeri olduğunun altını çizen Bilgen, Bu rakamı aşmamaya çalışıyoruz. Çünkü her geçen gün maliyetler artıyor diye konuştu.

Babil Çarşının farklı ve Esenyurta hareket getiren bir çarşı olmasını istediklerini belirterek sözlerine devam den Bilgen, 15 metrekareden 150 metrekareye kadar toplam 199 dükkan yer alıyor. Çeşitliliği 12 sektör ile sınırladık. Hangi sektörün kaç dükkan ile yer alacağı şimdiden belli. Bunların dışındaki farklı sektörlerden haftalık, hatta günlük kiralamalar yapacağız. Bizim uygulayama başladığımız değişken kiralama sistemi ile 12 sektörden farklı alanlara da  kiralamalar yapacağız. Evinde kedi ürettiği ürünlere pazar bulamayanlara ve farklı bir ürünü olanlara kapımız açık dedi.

Bir çarşının hareketli olmasının bir takım basit kuralları olduğunun altını çizen Bilgen, Acunkent ve diğer bölgelerden her saat 20 servis gelecek. Bu servisler hareket ve canlılık taşıyacak. Burada kiralama garantisi yerine iş garantisi olacak. Yani insanlar kendi kişisel becerileri ile satışlarını yapacak diye konuştu.

Çarşıda dükkanların fiyatları hakkında da açıklama yapan Bilgen, Dükkanların fiyatları 150 bin liradan başlayarak 800 bin liraya kadar çıkıyor. Örneğin en küçüğünü alan yüzde 25ini peşin verecek, yüzde 25ini ara ödemelerle verirken kalan yüzde 50yi de 50 ay taksit yapacak. Bunu Uluhan Grup kendi bünyesinden karşılayacak ve vade farkı almayacak. Bu taksitlerin ödemesi de dükkan fiyatını yüzde 1i kadar olacak. Örneğimizdeki dükkanın fiyatını 150 bin lira kabul edersek aylık taksiti 1500 lira, kira getirisi 2500 lira olacak. Bu kirayı verdiğinde kendisine sadece ara ödemeler kalacak. Dükkan da zaten 18 ay sonra teslim edilecek diye konuşarak sözlerini bitirdi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön