Kent Haberleri

Ulus Hacı Bayram Veli Cami ve çevresi yenilendi!

Yıpranan kent dokularının ve yoksul mahallelerin iyileştirilmesi amacıyla 'Ulus Tarihi Kent ve Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında yapılan kentsel dönüşüm uygulamalarından bazılarında sona gelindi.

'Ulus Tarihi Kent ve Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında 2006 yılında başlayan süreçte Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresinin restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere... Çalışmalar henüz bitmedi ancak bölgede bakımı yapılan ve yenilenen yapılar şimdiden Ankaralılardan tam not aldı. 


Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Projesi kapsamında restore edilen Hacı Bayram yeni haliyle görenleri büyülüyor. Proje kapsamında Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresi inanç turizminin merkezi haline geldi. 

Altındağ İlçesi'ndeki Hacı Bayram Mahallesi'nde, yıllardır devanı eden Kentsel Dönüşüm çalışmalarında nihayet yüzler yavaş yavaş gülmeye başladı. Bölgenin yeni hali vatandaşlardan tam not aldı. 

Ankaralıları memnun eden restorasyon çalışmaları henüz bitmiş değil yenilemeler ve bakım çalışmaları bölgede sürüyor. 


KİTAPÇILAR ÇARŞISI YENİLENDİ 


Proje kapsamında tarihi dokusuna sadık kalınarak yeniden ele alınan bölgede bakım ve yenileme çalışmaları biten yapılardan biri de Hükümet Caddesi üzerindeki Kitapçılar Çarsısı oldu. Çarşıdaki 57 adet dükkan yıkılarak yeniden inşa edildi. Dükkanların yeni hali hem kitapçı esnafını hem de vatandaşları memnun etti. 


Yapım çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan bölge esnafı, "Süreç çok sancılı oldu ancak sonuç güzel, hepimizi memnun etti. Yıllardır süren yapım ve bakım çalışmaları en çok bizi yordu ve yıprattı. Birkaç seneye kadar biter diye umuyoruz. Beklediğimize değecek gibi duruyor. 


Şimdiden ziyaretçiler çoğaldı. 


Yıllardır azalan işlerimiz artacak gibi. Biz yeni halini beğendik. Önemli olan halkında beğenip buraları ziyaret etmesi. Şimdiye kadar biz kötü bir şey duymadık. Hacı Bayram'm Yeni halinden herkes memnun. Ancak Ulus'un diğer kısımlar mm da tamamlanması lazım ki bu tam işlerlik kazansın. Bu yüzden tek temennimiz bölgenin tamamını kapsayan kentsel dönüşüm projesinin bir an evvel tamamlanması." yorumunda bulundular. 


HACI BAYRAM CAMİNE TURİST AKINI! 


Bölgede restorasyonu tamamlanan yapılardan Hacı Bayram Cami şimdiden yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapısal ve sosyal dönüşümlerle bölgenin inanç turizminin merkezi haline getirilmesi planlanıyor. 


Bölgede İslami ilimler ve İnanç Müzesi, Gök Bilimleri ve Doğa Müzesi gibi yapılar da yer alacak. Tarihi Ankara evlerinin de restore edilerek gün ışığına çıkartıldığı bölge Ankara'da önemli bir kent merkezi olmaya şimdiden aday.


Ankara Güçlü Anadolu