22 / 12 / 2024

Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi Alpu'ya yatırım çekiyor!

Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi Alpu'ya yatırım çekiyor!

2015 yılı başlarında Alpu’da temeli atılacak olan Raylı Sistemler Test Merkezi şimdiden ilçeye yatırım çekmeye başladı. Solentek AŞ, Alpu’ya 20 milyon TL yatırım yapacak..



Eskişehir’in Alpu ilçesine Anadolu Üniversitesi’nin, 2015 yılının başlarında temelini atacağı Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi (URAYSİM), daha temeli atılmamışken yatırımları Alpu’ya çekmeye başladı.


Bozlu Holding bünyesinde yer alan Solentek AŞ, Alpu’ya vagon üretim ve bakımı için yatırım yapacak. Önümüzdeki yıl başlayıp iki yıl içinde devreye almayı planladıklarını açıklayan Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bozluolçay, Alpu’da gerçekleştirecekleri yatırımla faaliyet alanlarını genişleteceklerini söyledi.


Yatırım maliyeti 20 milyon lira olarak açıklanırken 10 bin metrekaresi kapalı toplam 40 bin metrekarelik alanda kurulacak üretim tesisinde 400 kişiye de istihdam sağlanacak. Buradaki üretim ile iç pazarın yanı sıra Avrupa pazarına da hizmet vereceklerini söyleyen Bozluolçay, “Yatırım finansmanını kendi öz sermayemiz ile karşılamayı planlıyoruz. Yük vagonu üretimi ve vagon bakımı süreçlerini dünyadaki en son teknoloji ile gerçekleştireceğiz. Tamamlandığında yılda bin adet yeni vagon imalatı ve 2 bin 500 adet vagon bakım ve tadilatı yapılacak” dedi.

 

AR-GE ÇALIŞMALARI YAPIYORLAR

 

Solentek’in Bursa fabrikasında üretilen vagonların tasarımını da gerçekleştirdiğini belirten Şükrü Bozluolçay, raylı sistemler için Ar-Ge çalışmaları da yaptıklarını, bu amaçla işbirlikleri yaptıklarını söyledi. Halen Almanya’ya fabrika platformları ve Fransa’ya vagon şasileri imal ettiklerini anlatan Bozluolçay, yine Fransa ile birlikte İspanya’ya da otomotiv sektörü için taşıma aparatları ve konveyör sistemleri ürettiklerini belirtti.

 

DEMİRYOLU MERKEZİ ESKİŞEHİR OLACAK

 

Raylı Sistemler Test Merkezi hakkında görüşlerini daha önce açıklayan TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, demiryolu endüstri merkezinin Eskişehir olmaması için hiçbir nedenin olmadığını belirtmişti. Avcı, demiryolu üzerine faaliyet gösteren tüm firmaların Demiryolu OSB’de faaliyete geçmesinin Eskişehir’i demiryolu endüstri merkezine çevireceğine inandığını vurgulayarak “Eskişehir olarak endüstri merkezi olmak istiyoruz. Şu an için bütün adımları attık. Bu bölgede danışmanlık, sertifikasyon, yan sanayi, ana sanayi, ihracatçı, test merkezi hepsi olmalı” demişti. 

Raylı sistemler test merkezinin henüz temeli bile atılmadan yatırımları çekmeye başlaması sanayi dünyasını heyecanlandırdı.

 


Taraf


Geri Dön