28 / 04 / 2024

Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın katkısı 800 milyon euro!

Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın katkısı 800 milyon euro!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ekim’de hizmete açılan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nın ikinci etabı olan Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ekonomiye 800 milyon Euro'luk katkı sağlaması bekleniyor.



Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nın ikinci etabı olan Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ekim'de hizmete açıldı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Doğuş İnşaat tarafından tamamlanan 16 duraktan oluşan metronun milli ekonomiye yıllık ortalama 800 milyon Euro katkı sağlaması planlanıyor. Anadolu Yakası’nın en büyük metro projesi olan hat ile ilgili olarak “Türkiye’nin ilk otomatik sürücüsüz metro hattı olan bu proje, Türkiye’de ortaklık olmadan ihalesi tarafımızca kazanılan en büyük metro projesidir. İstasyonlarında ‘Peron Ayırıcı Kapı Sistemi’ bulunan ilk metro hattı olma özelliği taşıyan proje kapsamında; 2.5 km depo sahası bağlantısı ve 16 istasyon dahil olmak üzere çift tünel metro hattının yapımı gerçekleştirmiştir. Metro hattının işletmeye alınmasıyla birlikte ilk yılda 400 otobüs ve 858 minibüs trafikten çekilecektir. Toplu taşımadaki yolculuk süresinin kısalması ve bölge trafiğinin rahatlamasından ötürü oluşan zaman ve yakıt tasarrufu ile psikolojik rahatlık gibi kişisel kazançların yanı sıra, otobüs, minibüs gibi toplu taşıma araçlarının yüksek işletme maliyetlerinin, yol bakım-onarım giderlerinin ve kaza maliyetlerinin azalması ile metro hattının milli ekonomiye yıllık ortalama katkısı yaklaşık 800 milyon Euro olacak. Zaman tasarrufu, bir yolcunun gidiş-dönüş yolculuğu bazında ortalama 35 dakika olacak ki bu değer yılda yaklaşık 9 güne tekabül etmekte.” açıklaması yapılmıştı.

Vatandaşların hizmetine sunulan Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nı ilk günde 179 bin kişi kullandı. İlk günde 334 sefer yapan hattı günde yaklaşık 700 bin kişinin kullanması bekleniyor.

Geçmişten geleceğe İstanbul'un metro hatları!


Geri Dön