14 / 10 / 2024

Ümraniye Topağacı Mahallesi’nde dönüşüm için düğmeye basıldı! 5 bin 500 TL'lik kira yardımı vatandaşlardan tepki çekti!

Ümraniye Topağacı Mahallesi’nde dönüşüm için düğmeye basıldı! 5 bin 500 TL'lik kira yardımı vatandaşlardan tepki çekti!

İşçi ve emekçilerin yoğun şekilde yaşadığı iSTANBUL Ümraniye'nin Topağacı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor. Söz konusu kentsel dönüşüm projesinde ayda 5 bin 500 TL kira yardımı verileceği belirtilirken, bu yardım vatandaşlardan da tepki çekti.




İstanbul Ümraniye'nin Topağacı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor. Paylaşılan detaylara göre çoğunluğu emekli, işçi ve asgari ücretle geçinen yüzlerce kişi verilen 5 bin 500 TL kira yardımına tepki gösteriyor.

KİRA YARDIMI 5 BİN 500 TL

Evrensel’den Eylem Nazlıer imzalı habere göre onlardan biri de Oğuz Yolcu. Etrafındaki yüzlerce kişi gibi o da kentsel dönüşüm sürecinin nasıl işleyeceğini merak ediyor. Oğuz Yolcu, verilen kira yardımının 5 bin 500 Türk Lirası şeklinde olduğunu söyleyerek tepki gösteriyor: “Bu parayla nereye gideceğiz? Kiralar uçmuş, hepimiz yoksul insanlarız.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamada Ümraniye Topağacı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sürecinin başından beri nasıl geliştiğine de değinen Oğuz Yolcu, evlere dört defa tahliye ihtarnamesi gönderildiğini belirtti.

Ümraniye Topağacı Mahallesi’nde dönüşüm için düğmeye basıldı! 5 bin 500 TL lik kira yardımı vatandaşlardan tepki çekti!

Sözleşme imzalayanlara 100 metrekare konut  verileceği iddiasına rağmen 70 metrekarelik bir daire verildiğini öne süren Oğuz Yolcu, “Şu an burada en kötü yerler 20 bin TL’den başlıyor” dedi.

Oğuz Yolcu yaptığı açıklamada daha önce benzer bir durumun Ümraniye'nin Hekimbaşı Mahallesi'nde yaşandığını da dile getirerek,  “Beş yıl geçti, hâlâ kaba inşaat sürüyor. Millet mağdur, kiralarda sürünüyor. Üstüne üstlük buraya yapılan sözleşmeler de aynı.” dedi.

"HAKSIZLIĞA KARŞI DİRENİŞTEYİZ"

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 30 senedir bu mahallede yaşadığını dile getiren Said Moralıgil, yıllarda yaşadıkları mahalleye hiçbir hizmetin gelmediğini söyledi.

Said Moralıgil açıklamasında “Biz senelerce çamurlu yollardan okula, işe gittik. Tüm bunlara karşın bizi borçlandıracaklar. Konut vereceklerini söylüyorlar fakat  hangi şartlarda, belli değil. Taşınsak, en az 100 bin Türk Lirası. Bu bedelleri kimse karşılayamaz” dedi.

Açıklamasında toplamda 225 ailenin kentsel dönüşümden etkilendiğini dile getiren Said Moralıgil, geriye toplamda 180 aile kaldığını söyleyerek,  herkesle  bir araya gelip bu durumu anlatacaklarını dile getirdi.

İş yeri kiraları son bir yılda yüzde 70 arttı!

Profilo AVM'de yıkıma başlandı: Avrupa Konutları Şişli için çalışmalar tam gaz!

İV Kandilli 48 ay vade fırsatıyla satışa çıktı! Yeni proje!


Geri Dön