Genel

Ümraniye'de icradan 1 milyon TL'ye satılık depo!

Ümraniye 2. İcra Müdürlüğü; İstanbul ili, Ümraniye ilçesinde bulunan depoyu satıyor. Deponun ihalesi 11 şžubat 2011 tarihinde Ümraniye 2. İcra Müdürlüğü'nde açık arttırma suretiyle yapılacak

Bir borçtan dolayı hacizli olup satılmasına karar verilen ve aşağıda yazılı özellikleri bulunan taşınmaz satılarak paraya çevrilecektir.

TAPU KAYDI : İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Yukarı Dudulu Mahallesi bulunan F22d24c4c Pafta 709 Ada, 5 Parsel sayılı 1.795,67- m2 miktarlı gayrimenkulde C-2 Blok 200/2000 arsa paylı, bağımsız bölüm numarası 6 olan (mahallen 4 no'lu) asma katlı depo niteliğindeki taşınmazın tamamının FUAT KETANI adına kayıtlı olduğu anlaşılmıştır.

İMAR DURUMU : Ümraniye Belediye Başkanlığı İmar ve şžehircilik Müdürlüğü'nün Ümraniye 2. İcra Müdürlüğü'ne yazdığı 21.12.2006 tarih, 37051 sayılı yazı ekindeki İmar Durum Belgesinde;

Ümraniye ilçesi, Yukarı Dudullu Mahallesi F22d24c4c Pafta 709 Ada 5 Parsel Sayılı yerin 15.04.2005-4459 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi İmar Planında yapılanma şartları olarak bina yüksekliği H=7.35-m. ön ve arka bahçe mesafesi 5.00-m., yan bahçe mesafesi ise 3.00-m. olan Taban Alanı Kat Sayısı TAKS:0.60, Kat Alanı Katsayısı KAKS:0.80 olduğu ve Blok Nizam Sanayi Bölgesi alanında kalmakta olduğu anlaşılmıştır.

GAYRİMENKULUN HALİHAZIR DURUMU : Ümraniye l.lcra Hukuk Mahkemesi 2009/1513E. sayılı dosyasından tanzim olunan 25.06.2010 tarihli bilirkişi raporuna göre; satışa konu gayrimenkul; İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Yukarı Dudulu Esenşehir Mahallesi Nato Yolu Caddesi DES Sanayi Sitesi B Kapısı 1 .Cadde üzerinde kain F22d24c4c Pafta 709 Ada, 5 Parsel sayılı 1.795,67-m2 miktarlı arsa üzerinde kurulmuş olan,C-2 Blok betonarme prefabrik karkas binada 200/2000 arsa paylı taşınmazın kapı numarası 4'tür. Taşınmaz, bitişik iki dükkan birleştirilmiş olarak, Zemin+l.kat olmak üzere toplam 2 katlı ve 2. katı asma katlı olan işyeridir. işyeri, DES Sanayi Sitesi içinde 1.Cadde üzerinde C-2 Blokta olup kapı numarası 4'tür. Betonarme prefabrik karkas binada zemin kat tam olup, üst 1.kata oniks mermer basamaklı merdiven ile çıkılmaktadır. 1,Katında asma kat olan binanın zemin katının brüt alanı yaklaşık 200,00-m2'dir. Toplam brüt alanı asma kat dahil 530,00-m2'dir. Zemin katı 4.00m. yüksekliğinde olup, asma katı olan 1.katın orta kısım yüksekliği zemin kattan 9.00m.'dir. Bina çatısı hazır ön gerilmeli, betonarme kiriş ve plakların üzeri eternit ile kaplıdır. Söz konusu C-2 Blokta 200/2000 arsa paylı işyerinin zemin kat cephesi demir doğramalı, katlanır kapı.zemini dökme mozaik, tavan ve duvarları plastik boyalıdır. Birinci katta vinç ve demir malzemeler.raflar olan dükkan kısmının dış cephesi demir doğrama olup, yine bu katta WC, lavabo ve büyük bir yönetici odası olup, odanın iç kapıları Amerikan Panel Kapı, pencereleri PVC doğramalı, tabanları seramik, duvarları ve tavanları alçı saten boyalı ve kartonpiyeridir. Birinci katın içinden oniks mermer basamaklı ve demir korkuluklu merdiven ile çıkılan asma katında hol, mutfak, WC, sekreterlik, yönetici ve büro odası olup yaklaşık brüt 130,00-m2'dir. Odalar ve iç hacimlerin kapıları Amerikan Panel Kapı, pencereleri PVC doğramalı, yönetici odası tabanı laminant parke, diğer oda tabanları seramik, duvarları ve tavanları alçı saten boyalı kartonpiyerlidir. VVCIerin zeminleri seramik, duvarları fayans kaplı olup klozet ve lavaboları vardır. Mutfak zemini seramik, duvarları boyalı olup, alt-üst dolaplı ve mutfak tezgahlıdır. Yönetici odalarının pencereleri PVC doğramalı olup, demir parmaklık ile muhafazalıdır, işyerinde elektrik ve su tesisatı bulunmakta olup, asma katların büro ve yönetici odaları kat kaloriferli kombilidir.

Bina merkezi yerde olup, sanayi işyeri olarak elektrik ve suyu vardır. Belediye ve altyapı hizmetlerinin tamamından faydalanmakta olup, ulaşım imkanlarının çok kolay olduğu görülmüştür.

GAYRİMENKULUN KIYMETİ : Gayrimenkulun özellikleri, bulunduğu yer, konumu, mevkii, çevrenin teşekkül tarzı, alt yapısı, imar durumu, ulaşım kolaylıkları, belediye hizmetlerinden yararlanma derecesi, Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı 2010 yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri, binanın yıpranma payı ve gayrimenkulun çevresindeki serbest piyasada emlak alım satım rayiç bedelleri de göz önüne alınarak Ümraniye İlçesi, Yukarı Dudullu Mahallesi F22d24c4c Pafta 709 Ada 5 Parsel Sayılı 1.795,64-m2 miktarlı arsa üzerindeki 200/2000 arsa paylı 6 numaralı bağımsız bölüm niteliğindeki taşınmazın toplam bedeli 1.000.000,00-TL (Birmilyontürklirası) dır.

SATIşž şžARTLARI ve SATIşž YERİ :
1-  Satış 11.02.2011 tarihinde Saat: 14:00 ile 14:10 arasında Ümraniye 2.İcra Müdürlüğünde açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklar varsa alacakları mecmuunu, satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıran taahhüdü baki kalmak kaydı ile; 21.02.2011 tarihinde aynı yer ve aynı saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul, 1 .satışta en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla, artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, her artırma bedelinin, gayrimenkulun tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde nakdi 'TL'sı veya bu miktar kadar Milli bir Banka'nın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye, resmi %18 KDV, ihale pulu, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye resmi ihale bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkuller üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-  İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacaktır, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

5- Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2006/4291 Talimat Sayılı dosya lumarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları, Tapuda adresi olmayanlara işbu satış ilanı tebliğ yerine kaimdir, ilan olunur.

 Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenlerin de yerine kaim olmak üzere anen tebliğ olunur. 14.12.2010 (Ic.İf.K. md.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Dosya No: 2006/4291 Talimat