27 / 04 / 2024

Ümraniye'nin yeni kentsel dönüşüm projeleri açıklandı: Karabekir'e 61.350, Dudullu'ya 22.650 bağımsız birim yapılacak!

Ümraniye'nin yeni kentsel dönüşüm projeleri açıklandı: Karabekir'e 61.350, Dudullu'ya 22.650 bağımsız birim yapılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'nin planlanan kentsel dönüşüm projelerini tek tek açıkladı. Peki yeni projeler hangi mahallelerde olacak? İşte detaylar...



Ümraniye Belediyesi otopark sorununu, ilçedeki artan nüfus ve araç yoğunluğu nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntıları çözmek için Sondurak mevkinde 355 araç kapasiteli otopark, meydan ve camii projesini devreye aldı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, toplam 17 bin 943 metrekare proje alanından meydana gelen “Sondurak Meydanı ve Zemin Altı Otopark Projesi” hakkında açıklamalarda bulundu. 

İsmet Yıldırım, buradaki açıklamasında ilçede yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi. 

Ümraniye nin yeni kentsel dönüşüm projeleri açıklandı: Karabekir e 61.350, Dudullu ya 22.650 bağımsız birim yapılacak!

İLÇENİN YAPI STOKUNUN YÜZDE 70’İ ARTIK DEPREME DAYANIKLI 

Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, depreme hazırlık kapsamında çalışmaları hızla devam eden yeni kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili olarak "Şehrimizin büyük bir depremin eşiğinde olduğunun bilinciyle, ilçemizi olası bir felaket senaryosundan en az seviyede etkilenecek şekilde dönüşüm çalışmalarını hızlandırdık. Yıllarını kentsel dönüşüme adamış bir mühendis ve idareci olarak, göreve geldiğimiz 2019 yılından bu yana Ümraniye’mizin dönüşüm ve değişimi için proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

İsmet Yıldırım, Ümraniye Belediyesi olarak, başlattıkları dev kentsel dönüşüm atağı ile ilçenin yapı stokunun yüzde 70’ni depreme dayanaklı hale getirdiklerinin altını çizdi. 

Yıldırım, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi işbirliğiyle ilçemizde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında ferdi olarak bugüne kadar, 16 bin 300 bağımsız bölüme denk gelen 3 bin 294 bina bitirildi" açıklamasında bulundu. 

Ümraniye nin yeni kentsel dönüşüm projeleri açıklandı: Karabekir e 61.350, Dudullu ya 22.650 bağımsız birim yapılacak!

YENİ DEPREM ODAKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJLERİ NELER? 

İsmet Yıldırım, planlanan deprem odaklı kentsel dönüşüm çalışmalarını da tek tek açıkladı. Yıldırım, "Hekimbaşı Mahallesi’nde 40 bin 271 metrekare alanda yeni bir yaşam merkezi hızlıca yükseliyor. Rezerv alanda 111 binaya yer verilecek ve tümü özel mülkiyetten oluşan 101 parsellik projede 597 konut ve 28 dükkân inşa ediliyor" diye konuştu. 

"Topağacı Mahallesi 1. ve 2. Etap, İstiklal Mahallesi Projesi, İnkılap Mahallesi 1. Etap, Dumlupınar Mahallesi ve Kazım Karabekir Mahallesi’nde olmak üzere 6 proje alanında inşa edilecek olan 2 bin 32 bağımsız birimde 8 bin 128 kişinin yaşaması planlandı. Ayrıca Karabekir bölgesinde Dumlupınar, Elmalıkent, Hekimbaşı, İnkılap, Kazım Karabekir ve Topağacı Mahalleleri’nde, 6 proje alanında toplam 630 etaptan meydana gelen ve toplam 2 milyon 780 bin 307 metrekare alana sahip yaklaşık 61 bin 350 bağımsız birimin yapılmasını hedefliyoruz" açıklamasında bulunan Yıldırım, Dudullu bölgesinde de önemli bir kentsel dönüşüm projesi planladıklarının altını çizdi. 

Yıldırım, Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Huzur, Cemil Meriç ve Ihlamurkuyu Mahalleleri’nde, 6 proje alanında toplam 250 etaptan meydana gelen toplam 1 milyon 313 bin 626 metrekare alanda yaklaşık 22 bin 650 bağımsız birimin inşa edilmesi planladıklarına vurgu yaptı. 

Gerek yapım aşamasında, gerekse proje aşamasında olan kentsel dönüşüm çalışmalarını bitirdiklerinde ilçenin daha güvenli ve daha yaşanılır bir hale dönüşeceğinin altını çizen Belediye Başkanı Yıldırım, "Ümraniye Belediyesi olarak bu alanda örnek çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Kapanan şirket sayısı artıyor! 20 bine yakın şirket kapısına kilit vurdu!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Yüzde 25 kira zammı ile ilgili emsal karar geldi! Eski kiracılara kara haber!

PTT,  Ankara  Altındağ'da 2 bin 638 metrekarelik arsa satıyor!


Geri Dön