05 / 05 / 2024

Ümraniye'ye meydan ve 5 katlı yeraltı otoparkı yapılacak!

Ümraniye'ye meydan ve 5 katlı yeraltı otoparkı yapılacak!

Nüfus ve yüzölçümü bakımından İstanbul'un en önemli ilçelerinden biri olan Ümraniye, şehir meydanına kavuşuyor. Meydanın altına 5 katlı yeraltı otoparkı da yapılacak



 NÜFUS ve yüzölçümü bakımından İstanbul'un en önemli ilçelerinden biri olan Ümraniye, şehir meydanına kavuşuyor. Meydanın altına 5 katlı yeraltı otoparkı da yapılacak. Ümraniye'nin en yoğun noktasında oluşturulacak meydanda dinlenme, alışveriş noktaları ve yeşil alanlar yer alacak. Ümraniye'nin Sütçü Caddesi ve Alemdağ Caddesi kesişimindeki binaların kaldırılarak açılmasıyla oluşturulacak meydan 25 dönümlük bir alana sahip olacak.

İGDAşž BİNASI YIKILIYOR, OKULUN YERİ DEÄžİşžİYOR
Meydan çalışmaları kapsamında, Ümraniye Gaffar Efendi Sokak'ta bulunan, 90'h yıllarda inşa edilmiş İGDAşž binası yıkılacak; Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu da geri çekilecek. Nisanda başlanan proje kapsamında, yeni okulun inşasına başlandı. 25 derslikli mevcut Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu yerine yapılacak, 40 dersliği ve spor salonu olan modern okul, bu eğitim yılının ikinci dönemine yetiştirilecek.

BİN 250 ARAçLIK YERALTI OTOPARKI YAPILIYOR
Kentin en işlek caddelerinin bulunduğu noktada inşa edilecek yeni meydamn altına, bin 250 araçlık büyük bir otopark da yapılacak. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yapımına başladıkları meydanla vatandaşların rahat nefes alabilecekleri bir alana kavuşacaklarını söyledi. Hasan Can, meydanın çevre düzenlemesi, yeraltı otoparkı ve diğer fiziki özellikleriyle bölgeye apayrı bir değer katacağını da sözlerine ekledi.
SABAH METROPOL


Geri Dön