Ekonomi

Umre fiyatları 2022 belli oldu! Umrede bir günde otel ve yemek masrafı ne kdar olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılına ait hac ve umre tarihlerini belirledi. Hac ibadetini yaparak hacı olmak isteyen adaylar ve umre ibadeti yapmak isteyenler söz konusu tarihlerde Suudi Arabistan'ın Mekke şehrindeki kutsal Kabe'ye giderek ibadetlerini yapabilecek.Bu yılın hac ve umrelerinin değerlendirildiği toplantıda kurul, hac seyahatlerinin 7 Haziran, şevval ayı umre turlarının ise 2 Mayıs 2022'den itibaren başlamasına karar verdi

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başkanlığında toplandı. Bu yılın hac ve umrelerinin değerlendirildiği toplantıda kurul, hac seyahatlerinin 7 Haziran, şevval ayı umre turlarının ise 2 Mayıs 2022'den itibaren başlamasına karar verdi.

KADINLAR YALNIZ BAŞINA UMRE YAPABİLECEK

 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, umre turlarına Ramazan Bayramı'ndan sonra şevval umresi ile yeniden başlanacağını bildirdi.Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasından sonra Suudi Arabistan, kadınların yanında erkek bir akrabası bulunmadan umre yapabileceğini ve vize alabileceğini duyurdu. 

KADININ YANINDA BİR MAHREM ERKEK BULUNMASI ŞARTI KALKTI

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı Sözcüsü Hişam bin Said, daha önce 45 yaş altı kadınların umre yapabilmesi için yanında bir mahremi (babası, kayınpederi, oğlu, kardeşi, amcası, dayısı) bulunması şartının olduğunu belirtti.

Artık söz konusu şartın kaldırıldığını kaydeden Bin Said, kadınların yanında erkek bir akrabası bulunmadan umre yapabileceğini ve vize alabileceğini aktardı.

Öte yandan Diyanet 2022 yılına özel ziyaretlerin gerçekleşeceğini bildirdi. Diyanet İşleri Başkanllığı tarafından Şevval ayı umre turlarının 2 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başlayacağı açıklandı.

Umre organizasyonunda otel, Oda Tercihli 1 ve Oda Tercihli 2 Konaklama türlerinde turların fiyatları da Diyanet tarafından açıklandı. Umre ücretleri Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası Şubelerinden yatırılacak.

İşte 24 Nisan 2022 itibarıyla açıklanan 2022 Umre fiyat listesi

UMRE FİYATLARI BELLİ OLDU

2022 YILI ŞEVVAL AYI 11 GÜNLÜK (Oda Tercihli 2. Konaklama Türü)

Umre Programı 1. TUR (7-8 gün veya gece Mekke, 3-4 gün veya gece Medine)

Mekke : Darul Hadi ve aynı standarttaki binalar. Medine : Bosphorus-2 ve aynı standarttaki binalar

Son başvuru tarihi: 29 Nisan

Mekke'ye Gidiş tarihleri: 10 Mayıs 2022

Medine'ye dönüş tarihleri: 21 Mayıs 2022

2 kişilik oda: 4990 Suudi Arabistan Riyali

3 kişilik oda. 4870 Suudi Arabistan Riyali

4 Kişilik Oda: 4750 Suudi Arabistan Riyali