28 / 04 / 2024

Üniversite öğrencileri için müjdeli haber! Toplu taşıma binişleri artık ücretsiz olacak

Üniversite öğrencileri için müjdeli haber! Toplu taşıma binişleri artık ücretsiz olacak

Bursa Nilüfer Belediye Meclisi, üniversite öğrencilerini sevindirecek bir karara imza attı. Artık öğrenciler toplu taşıma hizmetlerinden ücret ödemeden yararlanabilecekler. Bursa’da hayata geçirilecek bu uygulama, öğrenciler için oldukça avantajlıdır. İşte bu yeni uygulama hakkındaki ayrıntılar...



Bursa Nilüfer Belediye Meclisi'nin Eylül ayındaki ikinci oturumunda, Bursa'daki üniversite öğrencileri için memnuniyet verici bir karar alındı. Nilüfer'de ikamet eden ve Bursa'da üniversite eğitimi gören 2.000 öğrenciye ulaşım yardımı sağlanacak.

Nilüfer Belediyesi’nden ücretsiz öğrenci kartı projesi

Nilüfer Belediyesi, Ekim 2023 ile Haziran 2024 tarihleri arasında geçerli bir kampanyayla öğrencilere Burulaş öğrenci kart desteği sunuyor. Bu özel kartlarla öğrenciler, kısa hatları da içine alarak toplu taşıma imkanlarından maliyet ödemeden yararlanabilecek. Bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrencilerin Nilüfer Belediyesi'nde bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne başvurması gerekmektedir.

İlk etapta 2000 öğrenci bu fırsattan yararlanabilecek

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, başlangıçta 2.000 öğrenciyi kapsayacak olan destek programının, talebin artması halinde Meclis kararıyla daha fazla öğrenciye ulaşabileceğini ifade etti. Bu kararla, üniversitede okuyan gençlerin ekonomik yardımla eğitimlerine daha rahat devam edebilmeleri hedefleniyor.

Üniversite öğrencileri için müjdeli haber! Toplu taşıma binişleri artık ücretsiz olacak

Çorum Belediye’sinden de benzer karar geldi

2 Ekim Pazartesi gününden itibaren Hitit Üniversitesi öğrencileri toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz olarak kullanabilecekler. Bu değerli uygulama, 1 Ekim'de başlatıldı ve öğrencilere sunulmaya başlandı. Ücretsiz ulaşım hizmetinden faydalanabilmek için öğrencilerin sadece toplu taşıma kartına sahip olmaları yeterli olacak.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, bu önemli adımın gerçekleşmesinde katkıda bulunan herkese minnettarlığını belirtti ve tüm öğrencilere başarılı bir eğitim hayatı temennisinde bulundu. Aşgın, "Çorum Hitit Üniversitesi, binlerce yıllık medeniyetin izlerini taşıyan bu özel topraklarda sizleri karşılıyor." ifadeleriyle duygularını paylaştı.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Prof. Halil İbrahim Aşgın'ın öğrencilere sunmuş olduğu bu değerli katkı şehrin eğitimine ve genç neslinin teşvik edilmesine dair takdire şayan bir adım olarak nitelendirildi. Bu ücretsiz taşıma hizmetinin gençlerin günlük yaşamlarını daha verimli hale getirerek eğitim süreçlerine kesintisiz devam etmelerine olanak tanıması amaçlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön