Ekonomi

Üniversite öğrencilerine müjde! Uzaktan eğitim gören öğrencilere destek parası verilecek! O belediye hesaplara yatıracak

Üniversite öğrencilerine pek çok belediye destek ödemesi vermektedir. Üniversite öğrencilerine destek ödemesi artıyor. İşte detaylar!Bir belediye daha uzaktan eğitim süresi içerisinde başvuru yapan öğrencilerin yanında oluyor

Yurt çapında pek çok sayıda belediye, üniversite öğrencilerin eğitim-öğretimine katkı sağlamak amacıyla burs vermektedir. Bir belediye daha uzaktan eğitim süresi içerisinde başvuru yapan öğrencilerin yanında oluyor.

İşte üniversite öğrencilerini ilgilendiren desteğe dair ayrıntılar…

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremden sonra 11 şehir derinden etkilendi. Deprem nedeniyle bölgedeki öğrenciler uzaktan eğitime geçildi. Önümüzdeki dönemlerde de eğitimde nasıl bir yol izleneceği üzerinde bir harita çizilecek.

Bu iki büyük depremin yıkıcı yaraları hala sarılmaya çalışılıyor. Bu yaraların sarılması için pek çok özel kurumların yanında kamu kurumları seferber oldu. Bazı belediyeler de öğrencilerin yanında oluyor ve onların eğitimi için maddi destek sağlanıyor. Yeni gelen bir habere göre bir belediye daha üniversite öğrencilerine 500 TL destek vereceğini duyurdu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 500 TL BURS

İstanbul'un Silivri Belediyesi'nden de üniversite öğrencilerine burs desteği verileceği bildirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 320 üniversite öğrencisine 500 TL'lik burs vereceklerini duyurdu. Uzaktan eğitim süresi boyunca öğrencilere maddi destek sağlanacak. YÖK tarafından 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi süresince üniversitelerin uzaktan erişim şeklinde devam ettirileceği açıklanmıştı.

BAŞVURU ŞARTLARI

Burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin karşılaması gereken şartlar şöyle:

- Ailesinin Silivri’de ikamet ediyor olması

- Devlet üniversitelerinin örgün eğitim programlarında okuyor olması

- Özel üniversitelerde yüzde 100 burslu okuyor olması

- Not ortalamasının 3,0 ve üzeri olması

BAŞVURU EVRAKLARI

Öğrencilerin burstan yararlanabilmeleri için yapacakları başvuru esnasında yanlarında olması gereken başvuru evrakları şu şekilde:

- Başvuru formu doldurulmalıdır,

- Nüfus kağıdı fotokopisi istenmektedir,

- Öğrenci belgesi gerekmektedir,

- Transkript gerekmektedir. Eğer üniversiteye yeni kayıt yaptıranlar mezun olduğu bir önceki okulun mezuniyet belgesini getirebilirler.

- Ailesinin ikametgâh belgesi istenmektedir,

- Ailenin geliri ile ilgili belgeler, Hanede bulunan 18 yaş üstü bireyler için SGK Hizmet Dökümü de istenmektedir.

BAŞVURU ADRESİ!

Başvuru Adresi: Alibey Mahallesi, Hasan Tüfekçioğlu Sokak, 11/A Silivri / İstanbul, Silivri Belediyesi BizdenSize Sosyal Market olarak belirtilmiştir.

Eski Bakan açıkladı! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Memur ve emekliler merakta! İşte detaylar!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?