Eğitim

Üniversite sınavına kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT hangi tarihte yapılacak? 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın ne zaman yapılacağı merakla sorgulanıyor. Peki, Üniversite sınavına kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT hangi tarihte yapılacak? İşte detaylar...Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Üniversite Sınavı YKS 2023 için geri sayım devam ederken sınava girecek adaylar sınav tarihini ve sınav yerlerini merak ediyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın sınav giriş yerleri belli oldu. Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Üniversite Sınavı YKS 2023 için geri sayım devam ederken sınava girecek adaylar sınav tarihini ve sınav yerlerini merak ediyor. Sınava girecek öğrenciler "Üniversite sınavına kaç gün kaldı? TYT, AYT, YDT hangi tarihte yapılacak?" sorularına yanıt arıyor. 

İşte YKS'ye dair merak edilen her şey...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın sınav giriş yerleri belli oldu. Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Üniversite Sınavı YKS 2023 için geri sayım devam ederken sınava girecek adaylar sınav tarihini ve sınav yerlerini merak ediyor. Sınava girecek öğrenciler "Üniversite sınavına kaç gün kaldı? sorularına yanıt arıyor. ÖSYM 2023 YKS konularını ve sınav yerlerini, tarihlerini geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. İşte Yükseköğretim Kurumları Sınavı tarihi ve sınav yeri sorgulama ekranı.

Üniversite sınav heyecanını yaşayacak milyonlarca genç sınava kaç gün kaldığını ve sınav takvimini merak ediyor. 2023 YKS'ye hazırlık sürerken sınav giriş yerleri ve YKS konuları ile ilgili ayrıntılara ÖSYM resmi sitesi üzerinden duyurdu.

YKS NE ZAMAN 2023? 

TYT: 17 Haziran 2023 Cumartesi günü yapılacak.

AYT: 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak.

YDT: 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak.

YKS KONULARI BELLİ OLDU!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 11 ilde büyük yıkımlara sebep olan ve tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerden sonra Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu sene YKS’de adayların 12'nci sınıfın ikinci dönem konularından muaf tutulduğunu kaydetti. Bu kapsamda adaylar sınavda, 9, 10 ile 11. sınıfın tüm konuları ile 12'nci sınıfın ilk döneminin konularından sorumlu tutulacaklar.

YKS SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

ÖSYM YKS sınav yerlerini duyurarak erişime açtı. Yapılan açıklamada "17 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan 2023/YKS birinci Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2023-YKS ikinci Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 2023-YKS üçüncü Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina-salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır." denildi.

YKS'YE GİRMEK İÇİN İL DEĞİŞTİRECEK OLANLAR 

ÖSYM, sınava giriş belgelerini erişime açtığı zaman, deprem bölgesindeki öğrencilerin farklı illerde sınava girmeleri durumunda yol ve barınma ihtiyaçlarının AFAD tarafından sağlanacağını duyurdu. 

Fakat yol yorgunu bir şekilde sınava girmek istemeyen öğrenciler sınav yerlerinin değiştirilmesi konusunda yeni bir hak tanınmasını talebinde bulundular. Adaylar, kaç gün barınma sağlanacağı, ulaştırmanın sadece otobüsle mi olacağı, yemek masrafının karşılanıp karşılanmayacağı konularında da açıklama bekliyor.

İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu: Megakent sıralamada 95 sıra yükseldi!

Deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış!

Dolar yükseliş trendine devam ediyor! Dolar neden yükseliyor? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 8 Haziran 2023 dolar/TL kuru