Genel

Üniversiteler açılacak mı? YÖK üniversiteler ne zaman açılacak? Nisanda üniversiteler açılır mı?

Üniversiteler ne zaman açılacak? Nisan ayında üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler bahar dönemi yüz yüze mi olacak? bu sorular şu sıralarda sık sık soruluyor. İşte merak edilen detaylar!Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra YÖK üniversitelerle ilgili alınan kararları açıklamıştı

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun yanıtı yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra YÖK üniversitelerle ilgili alınan kararları açıklamıştı. Buna göre, üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmişti. Bunlara ek olarak da yüz yüze eğitimin de Nisan ayında tekrar değerlendirileceği belirtilmişti.

Peki üniversiteler Nisan'da açılacak mı, ne zaman açılacak? 2023 üniversitelerde bahar dönemi yüz yüzeye mi geçilecek? İşte bu konuda araştırılan ayrıntılar...

Mart ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde öğrenciler üniversiteler için alınacak kararı sabırsızla bekliyor. Konu ile ilgili YÖK Başkanı'ndan bugün yeni bir açıklama geldi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? ÜNİVERSİTELER NİSAN'DA AÇILIR MI?

Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde yapılan 256’ncı Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşma yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremlerin ardından alınan uzaktan öğretim kararını nisan ayında gözden geçireceklerini dile getirerek, "Şartların elverişli hale gelmesi halinde uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış yani hibrit öğretim seçeneğini değerlendireceğiz" diye konuşmuştu.

Depremlerden hemen sonra uzaktan öğretim kararın alındığını, 2022-2023 bahar yarıyılında, talep eden her üniversite öğrencisine kayıt dondurma hakkı tanındığını belirten Prof. Dr. Özvar, "Bu güç, zorlu dönemlerde depremzedelere, üniversitelere ve öğrencilere destek olmak için Yükseköğretim Kurulu bir dizi idari tedbir alındı. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar dışında olmak üzere uzaktan öğretim yolu ile eğitimlerin başlaması yönünde bir karar alındı. Alınan kararı nisan ayının başı itibarı ile tekrardan gözden geçirerek, şartların elverişli hale gelmesi ile uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu hibrit öğretim seçeneğini değerlendirmeye alacağız. Yükseköğretim Kurulunun birinci önceliğimiz, yükseköğretim sisteminin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir" ifadelerine yer verdi.

ÜNİVERSİTELER BAHARDA YÜZ YÜZE Mİ OLACAK?

YÖK, bu konuya dair şunları söyledi; "Uzaktan öğretim kararı 2023 yılı Nisan ayı başında tekrardan gözden geçirilecektir. Şartlar elverişli hale gelir ise Yükseköğretim Kurulu kararları ile hibrit öğretim usulleri de değerlendirmeye alınabilme durumu olacaktır."