Genel

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylarRüzgar ve kardan kaynaklı olaral Unkapanı Köprüsü'nde hasar meydana geldi

İstanbul'da yoğun kar yağışı sebebi ile zorunlu kalınmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısı yapıldı. Rüzgar ve kardan kaynaklı olaral Unkapanı Köprüsü'nde hasar meydana geldi. Bağlantı noktalarında açılma olmasından dolayı köprü ulaşıma kapatıldı. 

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? 

Unkapanı Köprüsü'nün bağlantı noktalarında oluşan açılma sebebiyle trafik akışı, çift yönlü olarak kapatıldı. 

AKOM tarafından yapılan ilk açıklamaya göre, Unkapanı Köprüsü'nde soğuk havadan ve rüzgardan kaynaklı olarak derz ayrılması meydana geldi. Köprüde  oluşan 10-15 cm'lik açılma sebebi ile trafiğe tamamen kapatıldı. 
 

Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

Köprünün trafiğe ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. Konu hakkında son dakika gelişmeleri geldikçe haberimizin içerisine eklenecektir. 

UNKAPANI KÖPRÜSÜ NE ZAMAN YAPILDI?

Unkapanı Köprüsü ilk olarak otuzuncu Osmanlı Padişahı İkinci Mahmut hükümdarlığı döneminde, bir sonraki hükümdarın annesi ve İkinci Mahmut’un eşi “Bezmialem Valide Sultan” tarafından tamamı ahşap malzeme kullanılarak 1836 yılında inşa ettirildi. Köprü tarihte yapıldıktan sonra geçiş için herhangi bir ücret ödenmedi. Bundan dolayı da yapılan bu köprü için Hayratiye köprüsü denildi. Hayratiye köprüsü daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı yıkıldı.

Fevzi Ahmet Paşa tarafından da yıkılan bu köprüye tekrardan yapım yetkisi verildi. Ahşap dubalar üzerine yapılan köprünün yapımı Haliç tersanesinde yapıldı. Haliç tersanesinde yapımı tamamlandıktan sonra köprüye Unkapanı köprüsü denildi.

Atatürk (Unkapanı) Köprüsü, Azapkapı-Unkapanı semtleri arasında ulaşımı sağlamakta olup, 24 adet  taşıyıcı yüzer dubanın üzerine kuruludur. Boyu 453,5 m, genişliği  25 m olan Köprü, İstanbul trafiğinde ana arter ulaşım yolu niteliğindedir.