Sektörel

Ünlü analist konut almayı düşünenler için tarih verdi!

Pek çok kişi konut alımı için doğru zaman olup olmadığını araştırırken, Analist ve kripto fenomeni Murat Ali Calman, konut almayı düşünenler için tarih verdi.

Konut yatırımları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, yeni bir konut yatırımı yapmak isteyenler doğru zaman ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan konut satış rakamlarına göre geçtiğimiz Temmuz ayında konut satışları yüzde 16 artış gösterdi ve 2024 yılının da zirve satış rakamı kaydedildi. 

Hal böyle olunca da pek çok kişi konut almak için doğru zaman olup olmadığı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki konut almak için doğru zaman mı? 

Analist ve kripto fenomeni Murat Ali Calman, https://x.com/calmanmuratali resmi X sosyal medya hesabından konut alacakları ilgilendiren bir paylaşım yaptı. 

Paylaşımında Ben geçtiğimiz yıl bugünler konut yatırımı bu saatten sonra kaybettirir dediğimde herkes uçacak kaçacak diyordu” ifadelerini kullanan Murat Ali Calman, “Ben burası alım fırsatı diyorum, konut işinizi halledin, Eylül sonuna kadar bu işi bitirin” dedi.

Murat Ali Calman’ın paylaşımı şu şekilde:

Ben geçtiğimiz yıl bugünler konut yatırımı bu saatten sonra kaybettirir dediğimde herkes uçacak kaçacak diyordu 

Şimdi insanlar patlayacak diyor 

Ben burası alım fırsatıdır diyorum 

KONUT İŞINİZİ HALLEDİN

EYLÜL SONUNA KADAR BU İŞİ BİTİRİN

Murat Ali Calman’ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Konkordatoda alarm zilleri çalıyor! İnşaat sektörü 398 başvuru ile ilk sırada!

Konut sahibi olmak isteyenler geçmişe dönüyor! Topraktan ev sahibi olmak için yarış başladı!

İnşaat mühendisleri bu konuyu tartışıyor: Tuğla mı yoksa gazbeton mu?