Altın & Gümüş

Ünlü analist uyardı! Büyük çöküş geliyor, beklemeyin hemen alın!

Altın fiyatlarında sıcak gelişme! Analistlerden kritik açıklamalar bir bir geldi! Uzmanlar altın ile için tarihi çöküşün geldiğini duyurdu! Peki, altın düşecek mi, yükselecek mi? Altın bozdurmalı mısınız? İşte altın fiyatlarında son dakika ayrıntıları...695 dolara gerileyerek 5 Ağustos 2021 yılının ardından en düşük seviyeyi gördü ve bu seneki kayıp yüzde 7’yi aştı

Altın fiyatlarında sıcak gelişme! Analistlerden kritik açıklamalar bir bir geldi! Uzmanlar altın ile için tarihi çöküşün geldiğini duyurdu! Ons altın 1.695 dolara gerileyerek 5 Ağustos 2021 yılının ardından en düşük seviyeyi gördü ve bu seneki kayıp yüzde 7’yi aştı. Gram altın fiyatı dün gün içinde 956 lirayı kadar gördü. Bugün itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 957,1 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.573 lira, Cumhuriyet altını da 6.395 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,4 azalışla 1.702 dolar. 

Peki, altın düşecek mi, yükselecek mi? Altın bozdurmalı mısınız? İşte altın fiyatlarında son dakika ayrıntıları...

Dolar ve altın fiyatları Amerika Birleşik Devletleri enflasyonu ile sarsıldı. Yurt içinde ise dolar/TL 17,51 seviyesini aşarak 2022'nin zirvesine yerleşti. Dün 20 senenin ardından ilk kez dolar eurodan daha değerli oldu. Piyasalar önümüzdeki hafta Merkez Bankası’nın faiz kararına odaklanırken, Fitch Derecelendirme Kuruluşu'ndan kritik bir Türkiye değerlendirmesi geldi.

Öte yandan ünlü piyasa analisti Robert Kiyosaki, resmi Twitter hesabı üzerinden, “Tarihi çöküş geliyor” ifadleri ile kritik bir uyarı yaparak, “Altın ve bunlardan alın” diyerek tavsiye verdi. Kiyosaki, aynı zamanda geçtiğimiz günlerde doların çökeceğini iddia etmişti. Robert Kiyosaki, yatırımcılara kripto para, gümüş ve altın gibi varlıklar satın almanın kârlı olacağını belirtmişti.

Altın ve döviz piyasasında dün olağanüstü bir hareketlilik yaşandı. Amerika Birleşik Devletleri enflasyon verisi ülkede fiyat artışlarının sürdüğünü ortaya koydu. Üretici maliyetlerinde meydana gelen artışın tam gaz devam etmesi ile Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’in bu ayki toplantıda önden yüklemeli yüksek oranlı bir hamle yapmasına neredeyse kesin olduğu düşünülüyor.

BRENT PETROL SAVAŞ ÖNCESİ SEVİYEYİ GÖRDÜ 

Brent petrolde meydana gelen günlük kayıp yüzde 5’in üzerine yükseldi ve 94 dolara geriledi. Petrol fiyatları böylece Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden önceki seviyeye yeniden döndü. Savaşla birlikte fiyat 136 doları bulmuş, sene başı getiri de yüzde 65’i geçmişti. Bugün itibarıyla sene başı getirisi yüzde 20’ye indi.

Ons altın 1.695 dolara inerek 5 Ağustos 2021'in ardından en düşük seviyeyi gördü ve bu sene yaşanan kayıp yüzde 7 oranını aştı. Gram altın fiyatı dün gün içinde 956 lirayı gördü. Bugün itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 957,1 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.573 lira, Cumhuriyet altını da 6.395 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,4 azalışla 1.702 dolar

PİYASALARIN GÖZÜ MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARINDA 

Yurt içinde piyasalar bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle kapalı. Kurda senenin zirvesinin ardından gözler pazartesi ekonomi yönetiminin alabileceği önlemlere ve perşembe günü yapılacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına döndü.

'Dolar almayın' diyen İslam Memiş tarih verdi! Elinde dolar olanlar dikkat! O gün tufan kopacak...

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer'den şok eden açıklama! Yıl sonu için öyle bir rakam verdi ki duyanın dudağı uçukladı

Özgür Demirtaş yine uyardı! Doların son hamle

Bankada paranız ve altınınız varsa hemen bunu yapın! İslam Memiş'ten bomba son dakika tahmini geldi! Sakın geç kalmayın!