Kripto Paralar

Ünlü analistten endişelendiren öngörü! Kripto parası olanları kahredecek

Son 1,5 yılın düşük seviyesini gören lider kripto para birimi Bitcoin, bir türlü istenilen seviyeye gelemiyor. Ünlü Bitcoin ve kripto para analisti Timothy Peterson ise Bitcoin'in 10 bin dolara kadar düşeceğini söyledi. Yatırımcılar ise bu gelişmeler karşısında şaşkına dönmüş durumda. Yaz aylarında büyük bir yükseliş beklenen piyasa dibe vurdu

Kripto piyasalarındaki sarsıntı devam ediyor. Yaz aylarında büyük bir yükseliş beklenen piyasa dibe vurdu. Bir-iki aylık düşüş trendinden sonra ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ardından tam anlamıyla deprem gördü. 70 bin dolara dayandıktan sonra uzun bir süre 40 bin dolar seviyelerinde seyreden piyasanın en büyük kripto varlığı Bitcoin, faiz artırımı kararının ardından 30 bin doları gördü.

18 AYIN EN DÜŞÜĞÜ 
Fed'in 15 Haziran Çarşamba günü aldığı 75 puanlık artış kararı da düşüşün sürmesine sebep oldu. Fed'in sıkılaşma döngüsüne yönelik fiyatlamalarla hafta içinde 20 bin dolar sınırına dayanan Bitcoin, 18 bin 700'lere kadar düştü. Majör kripto para Bitcoin, şu sıralar 20 bin 500 dolar seviyelerinde.

Dünyanın en büyük hacimli kripto para birimi olan Bitcoin, adeta eridi. Son 7 günde yüzde 31 değer kaybeden Bitcoin, 2020 Aralık ayından beri ilk kez 18 bin doların altına geriledi. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son bir haftada yüzde 32'den fazla değer kaybederek 1000 doların altına düştü.
Öte yandan Bitcoin ve kripto para analisti Timothy Peterson, BTC’nin 10 bin dolara kadar düşeceği bir senaryo tahmininde bulundu.

MUSK’TAN UÇARAN TWEET
Dünyanın en zengin insanlarından SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, bir tweet atarak Dogecoin'i destekleyeceğini açıklamış, söz konusu desteğin ardından Dogecoin bir anda yüzde 7'lik artış olmuştu.

“10 BİN DOLARA KADAR DÜŞEBİLİR”
Bitcoin ve kripto para analisti Timothy Peterson, BTC’nin 10 bin dolara kadar düşeceği bir senaryo tahmin etti.

Peterson’a göre, Bitcoin’in geleceği, mevcut değerinden %50 daha fazla düşebilecek olan Nasdaq’ın gidişatına kökten bağlı.
Bununla birlikte, yukarıda Peterson tarafından vurgulandığı gibi, geleneksel pazarlarla korelasyon nedeniyle Bitcoin bir süre takip edilmeli.

Korelasyonun devam ettiği senaryoda hisse senetlerindeki yeni başlayan büyük düşüş dönemi kripto paraları daha fazla vurabilir.

Altcoinler BTC ile uyumlu hareket ettiği için orta vadede kripto paraların genelinde daha fazla kayıp görmemiz olasılık dahilinde.

https://emlakkulisi.com/asgari-ucreti-ucuracak-doping-olursa-vatandas-rahat-nefes-alir/710150

https://emlakkulisi.com/isabetleri-tahminleriyle-bilinen-islam-memis-acikladi-bu-seviyelere-gelince-alin-diyecegim/710162