Altın & Gümüş

Ünlü analistten şok açıklama! Altın işte bu rakamı görecek! Şimdi bu rakama bakmayan sonra pişman olur!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizinde 75 baz puanlık bir artışa gitti. Peki altında son durum ne oldu? Altın düşecek mi? İşte o analistten son dakika uyarısı...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırdı ve yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti

Yatırımcıların merakla beklediği Fed faiz kararı açıklandı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırdı ve yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti. 

Peki altında son durum ne oldu? Altın düşecek mi? İşte o analistten son dakika uyarısı...

Prof. Dr. Sefer Şener Milliyet'e çok önemli açıklamalar yaptı.  Yaptığı açıklamada beklentilerin üzerinde bir faiz artışı gerçekleştiğine değinen Şener aslında daha önce söylenildiği gibi piyasa 0.75 baz puanı da fiyatlamaya başladığını dile getirererek, genel yaygın görüş 0.50 baz puan artırması şeklindeydi. Son gelen 8.6’lık enflasyon verisi anlaşıldığı kadarıyla Fed’in daha agresif faiz politikası izleyeceği anlamını taşıdığını söyledi. 

Peki altında son durum ne oldu? Altın düşecek mi? İşte o analistten son dakika uyarısı...

ALTINI OLANLAR DİKKAT!

Prof. Dr. Sefer Şener yaptığı açıklamada Hala Rusya, Ukrayna savaşının sürüyor olması, jeopolitik riskler, arz tarafındaki tedarik sorunları ilerleyen aşamada ons altının 1800 doların altını engelleyecek bir unsur olduğunu söyledi.

Sefer Şener, Fed’in bu kararı sonucu yatırımcıların ani hareket etmemeleri, orta vadeli düşünmeleri ve orta vadeli duruma göre hareket etmelerinin yararlı olacauığını söyleyerek, ABD’deki enflasyon devam ettiği sürece Fed’in faiz artışlarının süreceğini söyledi. Fed’in faiz artışlarının sürmesinin doların sürekli olarak yukarı yönlü hareket etmesi olduğunu söyleyerek, dolayısıyla yatırımcıların dolardaki güçlenmeyi ve buna mukabil emtia fiyatlarındaki dalgalanmaları orta vadeli değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Sefer Şener yaptığı açıklamada diğer taraftan da ABD’de hala emisyonun artıyor olması faiz artış oranları yüksek olsa da emtia fiyatlarının da geri çekilmesini engellediğini söyleyerek, bir taraftan faiz artışı varken diğer tarafta küresel piyasalarda dolar bolluğunun yaşanması emtia fiyatlarının önümüzdeki dönem içerisinde geri çekilmesini engelleyecek bir unsur olduğunu kaydetti.

Yaptığı açıklamada bundan sonraki süreçte ekonomilerin normalleşmesiyle beraber büyüme rakamlarının artıyor olması emtia fiyatlarını geri çekilmesini etkileyeceğini söyleyen Şener bütün bu sebeple beraber yatırımcıların mutlak suretle ister emtialarda altın, bakır, buğday gibi emtialarda isterse de kurlarla ilgili ya da faizlerle ilgili tutumlarında mutlak suretle orta ve uzun vadeli perspektifi hesaba katmak zorunda olduklarını sçyledi. 

İŞLEMLER ERTELENMELİ Mİ?

Yaptığı açıklamada aşırı oynaklık dönemlerinde sakin kalmanın ve işlemleri bir süre ertelemenin yatırımcıların lehine olacağını söyleyen  Şener "Küresel riskler ve emtiaya talep, normalleşme süreci bundan sonra ons altının fiyatında geri çekilmeleri engelleyecek yegane unsurdur." diyerek, önümüzdeki dönem içerisinde ons altında yeniden 1900 dolar seviyeleri test edileceğini aynı şekilde gerek pariteden dolayı gerekse ons altında aşırı gevşeme yaşanmayacağından dolayı gram altında 1000 TL seviyelerinin altına çekilmeyeceğini söyledi. Şener, önümüzdeki dönem içerisinde gram altında 1100 seviyelerini görmenin de mümkün olabileceğini söyledi.

Altın fiyatları yükseliyor! Elinde gram altın, çeyrek altını olanlar dikkat! Son dakika altın fiyatları 16 Haziran 2022

Altın fiyatlarında son durum ne? FED sonrası altın ne kadar oldu?

Altın 1 ay sonra işte bu kadar olacak! Piyasa kahini İslam Memiş'ten son dakika açıklaması! Hemen bu rakamlara bakın!