Altın & Gümüş

Ünlü analistten şok eden altın ve petrol açıklaması! Acilen bakın!

Ünlü analistten flaş altın ve petrol açıklaması geldi! Hemen buraya bakın, sonra pişman olmayın! İşte bütün detaylar... ABD tarafından açıklanan enflasyon verisi üzerine piyasalarda büyük bir hareketlilik yaşandı

Son zamanlarda sık sık dalgalanmalar yaşayan petrol fiyatları üzerine uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. ABD tarafından açıklanan enflasyon verisi üzerine piyasalarda büyük bir hareketlilik yaşandı. Dolar/TL kuru 18,55 seviyelerine kadar gerilerken altın fiyatlarında artış görüldü. Gram altın fiyatı 1.093 liraya yükselerek tarihi rekor kırdı. Bugün gece saat 22.00`da TSİ FED faiz kararı açıklanacak. SAXO banka tarafından yapılan petrol yorumu ise dikkatleri çekti.

İşte tüm detaylar...

PETROL FİYATLARINDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI!

Petrolle ilgili açıklama, yetkililerin petrol fiyatlarındaki oynaklıktan utanmasının ardından SAXO Bank'tan geldi. SAXO Bank emtia başkanı Ole Hansen, altın ve petrol piyasalarını değerlendirdi. 2023 petrol ve altın tahmini açıklaması. Doların gücüne odaklanan Hansen, 2022'nin altın fiyatı için iyi bir yıl olacağını ve yeni yılda bir ons altının 2.000 doları aşmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Hansen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yılsonundan önce piyasa, Rusya'nın tavan fiyata vereceği tepkiye odaklanabilir ve Rusya’nın üretimi kısmaya karar vermesi halinde, piyasanın yeniden güç kazandığını görebiliriz” diyen Hansen, “Aksi takdirde mevcut seviyelerden düşüşün sınırlı olduğuna inanıyorum. Fiyatların daha fazla düşmesi durumunda OPEC+ muhtemelen fiyatları destekleyecektir, ABD yönetiminden stratejik rezerv adımı da beklenebilir”

ALTIN BU KADAR OLACAK!

Ekonomi Gazetesi'nden Elif Karaca'nın haberine göre; 2022'de altın, dolar ve tahvil kazançlarındaki artışa rağmen mükemmel performans gösteriyor. İşte bir uzmanın açıklaması:

"Gelecek yıl için, küresel ekonomik görünümde kötüleşmeyle birlikte tahvil getirileri ve dolarda yeni zirvelerin görüldüğü, enflasyonun ise şu anda Fed ve piyasa tarafından fiyatlandırılan seviyelerin üzerinde olacağı bir tablo söz konusu olabilir. Dolar dışındaki diğer para birimlerinde ise, hisse senedi ve tahvillerde görülen kayıplara karşı öne çıkan altın pozitif getiri sağladı. Altının 2023'te 2000 doların çok üzerinde yeni rekor seviyelere ulaşmasını bekliyoruz”

Şirketler de kira göçüne katılıyor!
Yeni yıl öncesi en düşük faizle kredi veren banka hangisi? İşte banka banka ihtiyaç, konut, taşıt kredisi...
Garanti BBVA'dan yeni yıla özel kredi müjdesi!