27 / 04 / 2024

Ünlü AVM'lerin sahipleri kim? 

Ünlü AVM'lerin sahipleri kim? 

Koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden olan AVM'ler yeni döneme hazırlanıyor. Peki tam kapanma sürecinde kapalı olan AVM'lerin sahipleri kim? İşte AVM patronları...



Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını birçok sektörü derinden etkiledi. Hiç şüphesiz, salgıdan en çok etkilenen yer AVM'ler oldu. Geçtiğimiz yıl birçok AVM, tek tek kapanma kararı almıştı. 1 Haziran 2020 tarihinden sonra kademeli olarak açılan AVM'ler toparlanma çalışırken korona, yeni darbesini vurdu. 

Ünlü AVM lerin sahipleri kim? 

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında getirilen yasal düzenlemelere bağlı olarak, koronavirüs salgınının neden olabileceği ekonomik olumsuzlukları asgariye indirmek, bu dönemi iş birliğiyle mümkün olduğunca az hasarla atlatabilmek için şirketlerin portföyünde yer alan AVM'lerdeki yaşanan ziyaretçi sayısında ve cirolardaki azalış nedeniyle zorluk yaşayan iş ortaklarına destek verildi.

Ünlü AVM lerin sahipleri kim? 

AVM yönetimi, yasal düzenlemeler ile kapatılan mağazalar, sinema, çocuk oyun alanı ve bowling alanlarından kira alınmamasına ya da yüzde 50'e ulaşan kira indirimi yapılmasına karar vermişti. 

Peki bu AVM'lerin sahipleri kim? Kimler salgından daha çok etkilendi? İşte tüm bu soruların cevapları...

Ünlü AVM lerin sahipleri kim? 

İstinyePark AVM kimin? 
Orjin Group ve Doğuş Holding ortaklığı bünyesinde bulunuyor. Hergün binlerce kişinin ziyaret ettiği AVM, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım'a ait.

Optimum AVM kimin?
Ataşehir E-5 karayolu üzerinde yer alan Optimum AVM, Rönesans Holding’e ait.

Maltepe Park AVM kimin?
2 bin kişili kapasiteli Maltepe Park AVM, Rönesans Holding'e ait. AVM, İstanbul’un Anadolu Yakası'nda bulunuyor.

Akasya AVM kimin?
Sinpaş, Akiş (Akkök Holding), Yıldız Holding (Ülker), Doğu-Batı Group ve Corio ortaklığı ile inşa edilen Akasya AVM, Akkök Holding'e satılmıştı.

Ünlü AVM lerin sahipleri kim? 

Cevahir AVM kimin?
İbrahim Cevahir'in kurucusu olduğu Cevahir Holding'e ait olan Cevahir AVM, 2007 yılında Cevahir fon kaynağı Kuwait Investment Authority olan St Martins Property'e satılmıştı.

Trump AVM kimin?
ABD'nin eski başkanı Donald Trump'a ait olan inşaat şirketi Trump işbirliğinde yapılan Trump Towers Aydın Doğan'a ait.

Palladium AVM kimin?
İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan Palladium AVM, Tahincioğlu, Gençoğlu ve Nora Yapı imzasına sahip.

İşte İstanbul'daki AVM'lerin sahipleri!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön