Ekonomi

Ünlü ekonomist açıkladı: Yıl sonunda enflasyon düşerse fiyatlar geriler mi?

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon Haziran ayında yüzde 1,64 arttı. Ancak vatandaşın hissettiği enflasyon açıklananın çok üzerindeydi. Ekonomist Şenol Babuşcu, Temmuz ayında enflasyonun yüzde 3,13 olması halinde, yıl sonu enflasyonunun geçen yıla göre düşük olacağını söyleyerek uyardı...

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Haziran ayı enflasyonu yüzde 1,64 arttı. ENAG ise aynı dönem için enflasyon oranını yüzde 4,27 olarak açıkladı. Memur ve emekli maaş zamları da TÜİK’in rakamlarına göre belirlendi.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, https://x.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Temmuz ayından itibaren aylık ortalama yüzde 3,13 enflasyon olması durumunda yıl sonunda yıllık enflasyonun yüzde 50 seviyesinde gerçekleşeceğini belirtti. Haziran ayı sonunda 100 lira olan bir malın fiyatının ise yıl sonunda 120,3 Türk Lirası olacağını kaydetti. “Sonuç olarak enlasyon düştü mal fiyatı düşmedi” diyen Babuşcu, mal fiyatlarının düşmesi için negatif enflasyon olması gerektiğini söyledi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Sosyal medya bu soruyu tartışıyor! Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark olur? 

Memur emeklilerine ek zam mı geliyor? Ünlü ekonomist tarih verdi! Refah payı verilecek

En fazla aylık reel getiri mevduatta! 1 milyon TL'ye tam bu kadar veriliyor! İşte en yüksek mevduat faizi veren banka!

Altında dananın kuyruğu perşembe günü kopacak! 'Altın alalım mı, bekleyelim mi?' sorusuna İslam Memiş'ten net cevap!