Kent Haberleri

Ünlü ekonomist, altında çok kazandıracak tarihleri peş peşe açıkladı! Duyanlar altın almaya koştu!

Hafta başından bu yana düşüş yaşayan altın fiyatları vatandaşların gündeminde. Düşüşlerdeki en büyük faktör ise Merkez Bankası ve Fed'en gelen faiz kararları oldu. Özellikle Fed'in faiz artırım kararları fiyatları dibe doğru çekerken yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorularıBu süreçte piyasaları değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, BİST 100 endeksi için dikkat çeken uyarılarda bulundu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararları sonrası altın fiyatlarında kayıp başladı. Bu süreçte piyasaları değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, BİST 100 endeksi için dikkat çeken uyarılarda bulundu. Baskılanma sürecinin devam edeceğini söyleyen Memiş, "Endeks, geçen haftayı 5 bin 58 puandan tamamlamıştı. 4 bin 950-5 bin 250 puan geçerliliğini hâlâ koruyor. Kısa vade için baskılanma süreci devam edebilir." İfadelerini kullandı.

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM NE?

Deprem felaketinin ekonomiye olan etkisini değerlendiren İslam Memiş, altın alacak vatandaşları uyardı. Dolar için beklediği seviyeleri tek tek açıklayan Memiş, dolar için 18,84 TL-18,89 TL rakamlarının ekranlarda geçerli olduğunu söyleyerek serbest piyasada rakamların 19,10 TL-19,30 TL seviyesinde yer aldığını söyledi. Bu fiyat aralıkların devam edeceğini belirten İslam Memiş, kısa vadede kontrollü sürecin devam edeceğini aktardı.

İşte detaylar...

 

ELİNDE DOLAR OLANLARLAR DİKKAT

Dövize ilişkin önemli uyarılarda bulunan Ekonomist Memiş, Euro paritesinin oldukça düşük olduğunu ve ekranlarda 18,80 TL-20,50 TL rakamlarının görüldüğünü belirtti. Serbest piyasaya vurgu yapan Memiş, rakamların 20,18 TL-20,30 TL rakamlarına ulaştığını söyledi. Altın kahini 2023’te Dolar yerine Euro'nun daha çok değerleneceğini bildirdi. Elinde dolar olanlara uyarı yapan Memiş, "Bugünlerde 1,05 bandında geçen EUR/USD paritesinin oldukça düşük olduğunu ifade edebilirim. Diğer atağında 1,05’den 1,11’e yükseldiğini, bu seviyeden gerilediğini hatırlatırım" dedi.

ALTIN İÇİN REKOR TAHMİN

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin altını çizen İslam Memiş, gram ve ons altın ile ilgili önemli tahminlerde bulundu. Gram altın için beklediği yeni seviyeyi duyuran Memiş, bir sonraki hedefinin 1550 lira olduğunu belirtti. Dolar ve ons altında sert ataklar beklediğini ifade eden Memiş, yılın ikinci yılını işaret etti.

ASELSAN’dan KPSS şartsız personel alımı! Tecrübeli/tecrübesiz çok sayıda personel alınacak!

Memur maaşı zam oranı yüzde kaç olacak? 2023 temmuz zammı maaş hesabı!

Çiftçilere peş peşe müjde! Tarım Bakanı resmen açıkladı! Bu parayı hemen alın!