28 / 06 / 2024

Ünlü ekonomist dolar kurunun Eylül 2024'te ne kadar olacağını açıkladı, rakamı görenler inanamadı!

Ünlü ekonomist dolar kurunun Eylül 2024'te ne kadar olacağını açıkladı, rakamı görenler inanamadı!

Yatırımcıların gözdesi dolar kurunda hareketlilik azalırken, ünlü ekonomistten de çarpıcı bir açıklama geldi. İşte son dakika dolar kuru tahmini...



Serbest piyasada dolar kurunun hareketliliği azalmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervlerindeki artış ve ülkemizin risk primindeki düşüş, dolar kurunun yatay seyretmesine de katkı sağlıyor. Ayrıca likidite sterilizasyon adımlarının da etkileriyle doların seyri durağan kalıyor.


BEKLENTİLERİN ÖTESİNDE DOLAR SEYRİ

Beklentilerin aksine, yatırımcıların yakından takip ettiği dolar fiyatları hızla yükselmedi ve belirli bir stabilite sergiledi. Günboyu'nda yer alan habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasadan döviz alımının sürmesinin olası düşüşleri engellediğini söyledi. Bakan Mehmet Şimşek, "Dolar kuru sene sonunda 40 TL olur" beklentilerine karşı çıkarak, doların belirli bir seviyede tutulmasının önemine değindi.

YENİ HAFTANIN BAŞLANGICINDA DÖVİZ KURLARI

Döviz kurları haftanın 2. günü itibarıyla durağanlığını koruyor. Serbest piyasada dolar 32,21 TL civarında işlem görürken, euro ise hafif bir yükselişle 34,98 TL seviyelerinden alıcı buluyor.

Ünlü ekonomist dolar kurunun Eylül 2024 te ne kadar olacağını açıkladı, rakamı görenler inanamadı!

“İŞLER KARIŞABİLİR”

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların mevcut seviyelerde tutulmasının sürdürülebilir olmadığını dile getiriyor. Ekonomist Zelyut, "Doları 32 TL'de tutmak bir başarı mı? Dolar 20 TL'ye düştü de biz mi görmedik?" diyerek, doların gerçek değerinin göz ardı edildiğini savunuyor ve Eylül ayında ciddi artışlar beklediğini kaydetti.

Ekonomist Zelyut, "Doları 32 TL'de tutmak bir başarı değil. Asıl başarı doları 17 TL'ye düşürmektir. Dolar 17 TL olursa enflasyon düşer," diyerek doların Eylül ayında 45 Türk Lirası'nı aşacağını öngördüğünü söyledi.

YouTube hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dışa bağımlı bir ekonomiye sahip olduğunu ve bunun bedelini ağır ödediğini dile getiren Ekonomist Evren Devrim Zelyut "Kur düşmeden neyin zaferidir bu? Gelen para ihracatı artırdığımız için mi geliyor? Hayır, büyük bir maliyetle bu sıcak parayı getiriyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut açıklamasında "Tefecileri zengin ederek kuru 32 TL'de tutmak başarı değildir. Sıcak para hızla çıkınca ne olacak? Yerli yatırımcılar yine dolara yönelecek. Eylül'de işler karışacak ve enflasyonda ciddi problemler olacak.

Dolar, Euro ve akaryakıt fiyatları 45 Türk Lirası'nı geçecek. Söz konusu kurun 32 TL'de kalmasının yükünü vatandaşın üzerine yıkıyorsunuz. Bütçe açığını kapatmak için KDV ve ÖTV'yi artırmaya devam edeceksiniz. Enflasyon yükseldikçe kur da yükselecek." ifadelerini kullandı. 
 

 

BİM 31 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Bu cuma BİM'de birçok üründe indirim var...

Fahiş kiralar TBMM'de: Artık dayanılmaz noktaya geldi! 

Rusların Türkiye'den aldığı konut sayısı yüzde 59 düştü!


Geri Dön