Ekonomi

Ünlü ekonomist Evren Bolgün doların asıl yükselişe geçeceği tarihi açıkladı! Dolar bozdurmayı düşünenler dikkat

FED kararı sonrası hareketlenen doları ünlü ekonomist Evren Bolgün değerlendirdi. Bolgün, doların yükselişe geçmesi ile ilgili tarih verdi. Dolar ne zaman yükselişe geçecek. İşte detaylar…Aralık ayının son günlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kur Korumalı Mevduat’ı (KKM) açıkladı

Aralık ayı itibarıyla döviz kurlarında Türkiye’de bir patlama yaşandı. Aralık ayının son günlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kur Korumalı Mevduat’ı (KKM) açıkladı.  

2022’ye girmeden aralık ayında dolar kuru 18 TL’yi bulunca tüm zamanların rekoru kırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  KKM’yi açıklamasıyla dolar 14 TL’ye kadar düşerek hemen hemen sabitlenmiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde ise Amerika Merkez Bankası FED, faiz ile ilgili kararını açıkladı. FED, faizi 50 baz puan şeklinde arttırdı. Bu şekilde ise çeyrek asırdan fazla zaman diliminde doların en güçlü para birimi olduğu görüldü.

Hali hazırda FED’in açıklaması ve tüm dünyada gelişen ekonomik krizle birlikte, yatırımcılar kulaklarını ekonomistlere yöneltti.

Türkiye’de dolar kuru 10 Mayıs itibarıyla 15 TL’yi geçerken, Doç. Dr. Evren Bolgün, DW Türkçe’ye konuştu.

Ünlü altın uzmanları 6 ay sonra gram altın fiyatlarının kaç liraya yükseleceğini açıkladı

İktidardan milyonlarca asgari ücretliyi heyecanlandıran canlı yayında zam mesajı

Avrupa’nın göbeğinde aylık 64 bin liraya çalışacak 1 milyon 500 bin işçi alacaklar! İşte aranan meslek grupları