Ekonomi

Ünlü ekonomist korkutan mesajı verdi! Dolarda 'kaos' uyarısı yaptı

Ekonomideki dengesiz dalgalanmalar doları direk etkileyen ve çıkmasına mani olunamayan bir noktaya gelindi. Durum hakkında açıklama yapan analistler, kaos' uyarısında bulundu.Doların değeri, ekonomik ve politik faktörlerin etkisiyle sürekli olarak değişebilir

Dolar kuru, ABD Doları'nın diğer ülkelerin para birimleri karşısındaki değerini ifade eder. Doların değeri, ekonomik ve politik faktörlerin etkisiyle sürekli olarak değişebilir. Bu nedenle, dolar kurunu belirleyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörler arasında ABD ekonomisinin sağlığı, para politikaları, uluslararası ticaret dengesi, jeopolitik olaylar ve faiz oranları gibi etmenler yer almaktadır. Dolar kuru, uluslararası para piyasalarında sürekli olarak takip edilmekte ve değerlendirilmektedir.


Dolar Kuru Hakkında Kritik Açıklama!

Dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar neticesinde  yatırımcılardan iyi haberler gelmeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın net varlığında ciddi bir  şekilde beklenen negatif bakiyenin olması ve rezervlerin 4 milyar dolar seviyesinde azalmasına dikkat edilmesi gerektiği söylendi.

Dikkat edilmesi gereken ilerlemeler olarak isimlendirilen durum hakkında değerlendirmeler yapıldı. Uzun zamandır Türkiye için büyük bir problem haline gelen kur riski tehlikesinde yükseliş yaşanacağı tahmin ediliyor. Oldukça kritik bir olaya bağlanan bu durum hakkında ise kimsenin bir fikir birliğine varmadı.

 

Emre Alkin'den Dolar Kuru Hakkında Yapılması Gerekenler!

Uzman isim Emre Alkin'in ekonomim.com adresinde "Kur riski - deprem riski" başlığında yaptığı açıklamalar ile beraber uzun vadeye yapılmış bir halde dolar kuru hakkında yapılması lazım gelenleri söyledi. Dolar kurunda yapılması gerekenler listesi şu şekilde;

Döviz kazandıran faaliyetlerin artırılması ve cesaret kazandırılması gerekir.Aramalı bağımlılığını azaltmak, ihracata katma değer katmak,Ekonomide ani karar farklılıkları yerine hukukun üstünlüğünü ortaya koyan emniyet ortamını oluşturmak,Dış ticarette korumacılığı her aklımıza gelen üründe değil seçici olarak yapmak, kamu ihalelerinde yerli ürün kullanımı yaygınlaştırmak,TL finansman olanaklarını maliyet ve vadeden rekabetçi hale getirmek, ulusal paranın kullanımını teşvik etmek ve dayanaksız dövize endeksli faturalamayı ortadan kaldırmak vb.

Dolar Kurunu İyileştirmek İçin Sabır Gerekiyor!

Emre Alkin aracılığı ile yapılan dolar kuru tavsiyeleri ile beraber açıklamalarını sürdürdü. Dolar kurunda iyileşme için verdiği tavsiyelere daha  birçok tavsiyenin de ilave edebileceği bilgisini söyledi. Kısa vadede yapılacak olan önerilerin bile aslında çok sabır gerektiğinin altını çizen Emre Alkin kurları serbest hale getirmek gerektiğine vurgu yaptı. Eline dolar geçecek olan vatandaş "Nasıl olsa artacak" olarak yatırım yapmaya devam ediyor.    

Rapor yayınlandı ve gerçek ortaya çıktı! 299 trilyon dolara düştü

En çok ihtiyaç duyulduğu anda mağduriyet yaşandı! Elektrik şirketleri sınıfta kaldı

Afet bölgesinde yeni uygulama! Mücbir sebep devreye girdi!