Ekonomi

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki'den son uyarı: Bu sefer 2008'deki krizden daha kötü olacak

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki, 'çok büyük bir kriz geliyor' diyerek yaklaşan fırtınanın ayak seslerinin şimdiden duyulduğunu ifade etti. Bu gibi kriz dönemlerinin zengin olmak için iyi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Kyosaki, ABD'de yaşanacak felaketi de açıkladı.'Bu Dünya tarihindeki en büyük dibe çöküş olacak, borç hiçbir zaman bu seviyelere gelmemişti en büyük problem borç ama buna rağmen para arzı ve borcun gayri Safi Yurtiçi hasılaya oranı uçtu gitti ve bu göstergeler aşağı düştüğünde beraberindeki her şeyi götürür

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşından sonra gelen krizi değerlendiren "Zengin baba, fakir baba" kitabının yazarı Robert Kiyosaki, tarihin en büyük ekonomik çöküşünün kısa süre içinde geleceğini söyledi. 'Bu Dünya tarihindeki en büyük dibe çöküş olacak, borç hiçbir zaman bu seviyelere gelmemişti en büyük problem borç ama buna rağmen para arzı ve borcun gayri Safi Yurtiçi hasılaya oranı uçtu gitti ve bu göstergeler aşağı düştüğünde beraberindeki her şeyi götürür. İşte o zaman altın gümüş ve Bitcoin alacağım.' diyen Kyosaki piyasalarda ses getirecek son uyarısını yaptı. 

Çöküşler zengin olmak için iyi bir zaman mı dır?

Milyarder Motivasyon isimli Youtube kanalında yayınlanan habere göre; Kyosaki piyasalara şu uyarıları yaptı:

S&P 500 aslında S&P 7'dir ve hazine sekreteri Yellen ya da Powell tarafından yönetilir ekonomik durum ile Powell ve Yellen'in yaptıkları birbiriyle örtüşmüyor, bir şey daha söyleyeceğim ben biraz farklı düşünüyorum ve ben büyük finansal çöküşleri severim gelecek çöküşü gerçekten çok çok iyi olacak ve altın gümüş bitcoin ve hisselerin fiyatlarını düşürecek ama iyi haber şu; çöküşler zengin olmak için iyi bir fırsattır ve ben bu yüzden optimistim isteğim altın, gümüş, bitcoin konusunda optimistim ama hisseler konusunda değil.

Resesyon endişeri yaşayan ABD'nin durumunu da değerlendiren Kyosaki ülkede yaşanacak felakaeti şöyle yorumladı:

Borcu olan Amerikalı ev sahipleri ne tür aksiliklerle karşılaşacak, bence sonuç ekonomi ve aile bireyleri için felaket derecede kötü olacak. Amerikan ekonomisi Global Finans piyasaları ve milyonlarca aile ve çalışanların finansal güvenlikleri geciken ödemeler nedeniyle tehlikeye düşmüş olacak. Yaklaşık 50 milyon emekli Sosyal Güvenlik ödemelerini alamayacak veya gecikecek askerlerimiz bir sonraki maaşlarını ne zaman alacaklarını bilmeyecek çocuk ve erkeği indiriminden faydalanan aylık 30 milyon aile bu yardımı alamayacak ya da en azından zamanında alamayacak diyelim ki çöküş bu gece başladı 3 gün sonra nerede ve ne yapıyor olursun? Muhtemelen iş kurma telaşında olurum ben üstünde sadece 3 gün düşünün demiyorum tam anlamıyla fonksiyonel ve operasyonel olabileceğiniz doğru pozisyonlarda olmalısınız.

BORÇ YÜKÜNÜN ALTINDAN KALKMAK GÜÇ

Bu insanlar altın gümüş ve bitcoin hakkında tartışıyorlar ve ben hep diyorum ki sizin ne kadar var? Paranın dolaşım hızını bulmak için Gayri Safi Yurtiçi hasılayı para arzına bölmelisiniz. Yellen ve Powell'in Bitcoin'i karalamasının altında yatan gerçek bu formülde gizlidir. Çünkü onlar paranın işe hacmini genişlettiler ve bu yüzden herkes enflasyonu yükselmesini bekliyor ama paranın dolaşımını aniden düştü insanlar harcama yapmıyor ve onlar da bu kadar para ile piyasada kaldı fiyatlar arttı. Bu arada Asyalılar pazara yaklaşıyor şimdi limanlar sonunda açıldı ve şu anda geçici enflasyon var ama problem şu ki biz bu altından kalkılması güç borç yükü ile birlikte kaldık.

OLAN DÜŞÜK GELİRLİLERE OLUYOR

Onların tek yaptıkları hisse ve emlak piyasalarını şişirmek ama para ekonomiye dönmüyor en üzücü olan kısımda düşük gelirliler oluyor. Fakirler daha da fakirleşti ve zenginler daha da zenginleşti altın önemlidir çünkü bir anlamda ekonominin içinde neler olup bittiğini ve FED'in neler yaptığını gösteren bir göstergedir. Bu da altın ve ekonomi arasındaki ilişki ile anlaşılır. Yellen ve Powell'ı dikkate almamanın sebebi her ikisi de marksistdir bunu söylediğimde doğru tespiti yapmış olduğumu düşünüyorum. Lenin'den birebir alıntı olarak paylaşmak istiyorum "Merkez Bankası'nın kuruluşu ulusun yüzde 90'ını komünistleştiriyor." bu alıntı benim aklıma Yellen ve Powell'ı getiriyor kapitalist sistemi yok etmenin en iyi yolu para birimini yoldan çıkarmaktır. Bu ikilinin tüm organizasyonları marksisttir.

 

SAHTE PARA BASMAYA DEVAM EDEMEZSİNİZ

İnsanlar çaresizce çözüm yolları arıyorlar bildiğiniz gibi S&P 500 artık S&P500 değil, S&P 7'dir. Ekonomi ve hisse piyasaları arasındaki ayrım hiç bu kadar kötü olmamıştı ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum çünkü para sadece yatırımcı pazarında kalıyor. FED hazine bir adım attığında her zaman sadece benim gibi insanlar daha zengin olur ama para gerçek ekonomiye gitmez yatırım yapılmaz tesis ve teçhizat için yıllarca yatırım yapmadılar. Yani bizim işsizler ordumuz var bu yüzden derinden alıntı yaptım çünkü Merkez Bankası'nın kuruluşu komünizmdir ve kapitalist sistemi yıkmanın en iyi yolu para birimini yoldan çıkarmaktır tam olarak ne olacak bilmiyorum ama sürekli sahte para basmaya devam edemezsiniz bu para arzının artırılmasına rağmen paranın dolaşım hızının gitgide düşmesi ama borcun da gitgide büyümesi.

Ben saf katalizörüm piyasa düştüğünde zengin olmak için en iyi zamandır diye düşünürüm gelecek çöküş için çok heyecanlıyım çünkü daha iyi hisseler artık alınabilir olacak. Bunun yanında maalesef çok büyük miktarda sosyal huzursuzluk olacak. Benim en çok korktuğum kısım bu kısımdır çünkü biz bu sınıfa yatırım yapmadık FED ve hazine sadece yatırımcı sınıfına yatırım yaptı çalışan sınıfa herhangi bir yatırım yapılmadı ve çalışan sınıf işsiz ödemeleri yapılmadan onların emeklilikleri mahvolacak ve ben bu yüzden olacaklardan hoşlanıyorum diyemiyorum.

 

Yerli üretim otomobil satışları yabancı markaları geçti! İşte zirvedeki ilk 3 marka

İran ve Rusya, doları ticari işlemlerde rafa kaldırmayı planlıyor

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

Yurt dışında gayrimenkulü olanlar da Varlık Barışı'ndan faydalanacak! Başvurular alınmaya başlanacak

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Özatay'dan büyük kriz uyarısı: 20 yıl öncesinden kötü

Temmuz ayı yaşlı, engelli aylıkları, evde bakım yardım paraları yatırıldı mı? Kaç lira oldu belli oldu

Milyonlarca çalışana asgari ücrete ek 1224 lira ödenecek! Parayı alabilmek için bakın ne gerekiyor?

TOKİ İstanbul'da 185 konutu açık artırmayla satacak! Yüzde 50 peşinatla ödeme tarihi belli oldu