Kent Haberleri

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar için son noktayı koydu! Tarih belli, rakam belli! Gardınızı alın

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar ile ilgili son noktayı koydu. Tarih ve rakam vererek açıklayan Geçer, yatırımcıları uyardı. Gardınızı alın! Tarih ve rakamın belli olduğunu söyleyen Geçer, yatırımcıları uyardı

Dolar yorumları ile tanınan Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ''dolar ne olacak?, Dolar yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu için son noktayı koydu. Tarih ve rakamın belli olduğunu söyleyen Geçer, yatırımcıları uyardı. 

DOLAR İÇİN RAKAM BELLİ, TARİH BELLİ...

Selçuk Geçer, doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doları olan yatırımcıları uyararak gardınızı alın dedi.

Piyasalarda sert rüzgarların yaşanacağını söyleyen Geçer, Kasım ve aralık ayında dolar kurunun 20 TL seviyesinin üzerine çıkacağını söyşleyerek son noktayı koydu.

Selçuk Geçer, "Merkez Bankası beklenti anketindeki hedefler gerçekçi değil ama onlar da yıl sonuna yakın yüksek dolar kurunu konuşmaya devam ederler" dedi.

KRİTİK KARAR İÇİN SON 6 GÜN

Piyasaların gözü, 6 gün sonra gerçekleşen FED faiz kararına çevrildi. 1-2 Kasım tarihlerinde piyasaların dört gözle beklediği FED faiz kararını açıklayacak. Karar sonrasında doların yönü belli olacak.

FED'in Kasım ayında yapacağı toplantıda 75 baz puanlık bir faiz artışı bekleyenlerin oranı yüzde 98 seviyesine yükseldi.

ABD'nin son enflasyon verisinin beklentilerin üstünde gelmesi ile bu durumun artmasına neden oldu.

Öte yandan 100 baz puanlık bir faiz artışı bekleyenlerin oranı da bir hayli arttı. Bu kritik gelişme sonrası dolar kurunun yükselişe geçmesi bekleniyor.

Fed'in Eylül ayındaki faiz kararında 75 baz puan artışı olmuştu.  Karar sonrasında piyasalar resmen çalkalandı. Dolar kuru yükselişe geçerken altın fiyatları dip seviyeleri gördü. Euro ise dolar karşısında en dip rakamları gördü. ABD doları gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

DOLARDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

25 Ekim 2022 Salı günü dolar endeksi 111 seviyelerinde işlem görüyor.  Dolar/TL kuru bugün alış fiyatı 18,66 TL, satış fiyatı ise 18,67 TL seviyesinde satışa sunuluyor. 

Necmettin Batırel'den hayrete düşüren dolar yorumu! Oynaklık sona erdi

Doların ay başında ne kadar olacağı resmen belli oldu! Yastık altında 1 doları bile olan donup kaldı! Hemen siz de bakın

Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar hemen bakın! 6 gün sonra dolarda dananın kuyruğu resmen kopacak