29 / 06 / 2024

Ünlü ekonomist Türkiye’den ev de arsa da almayın dedi

Ünlü ekonomist Türkiye’den ev de arsa da almayın dedi

Merkez Bankası tarafından açıkladığı rakamlara göre konut fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 48,42 arttı. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, rakamların açıklanmasının ardından, Türkiye’den konut ve arsa almayı önermediğini belirtti.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  tarafından 2024 Nisan dönemine ait Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. Konut Fiyat Endeksi nisan ayınd yıllık bazda yüzde 48,4 yükselirkekn,  bu dönemde reel olarak düşüş yüzde 13,3 oldu.

Konut Fiyat Endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre İstanbul’da yüzde 2,1, Ankara’da yüzde 3 ve İzmir’de ise yüzde 1,9 artış gösterdi. KFE değerleri geçen yılın aynı ayına göre, İstanbul'da yüzde 37,6, Ankara'da yüzde 58,9, İzmir'de ise yüzde 45,1 arttı.

EVE DE ARSAYA DA YATIRIM YAPMAYIN

Merkez Bankası’nın açıkladığı rakamları değerlendiren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, https://x.com/TuncSatiroglu X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Türkiye’de konut yatırımı önermemeye devam ediyorum” dedi. Konut fiyatlarının artışının enflasyonun altında kalacağını daha önce belirttiğini ifade eden Şatırtoğlu, konutlarda fiyat artış hızının 2,5 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 50’nin altında düştüğünü kaydetti. Ünlü ekonomist Türkiye’den eve de arsaya da yatırım yapmayı önermedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Sega Life Sefaköy'de lansman fiyatlarıyla vade farksız ödeme kolaylığı!

Kira artış sınırının kaldırılmasıyla kiralar dengelenecek! Asıl sorun konut sahipliği oranın düşüklüğü!

Bim’den nakit ödemeyi kaldırma kararı… Bazı marketlerde sadece kredi kartı geçecek!

Gazeteci Ozan Gündoğdu: Yüksek kiraların sorumlusu düşük faizli konut kredileri!


Geri Dön