24 / 06 / 2024

Ünlü ekonomist yabancıya konut satışı grafiğini paylaştı, yorumlar gecikmedi: Vatandaşlık alıp gittiler!

Ünlü ekonomist yabancıya konut satışı grafiğini paylaştı, yorumlar gecikmedi: Vatandaşlık alıp gittiler!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yabancıya konut satışı yüzde 50.3 düşerek 1.272 adede geriledi. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, yabancılara konut satışının yükselişi ve düşüşü temalı çalışmayı paylaşırken, söz konusu paylaşıma yorumlar da gecikmedi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan 2024 Konut Satış istatistiklerini geçtiğimiz günlerde açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11.8 azalan konut satışları nisan ayında 75 bin 569 adet şeklinde gerçekleşirken yabancıya konut satışı yüzde 50.3 düşerek 1272 adede geriledi.

Açıklanan rakamlara göre Nisan ayında toplam konut satışları içerisinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,7 şeklinde gerçekleşti. Yabancılara gerçekleştirilen konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 454 ile Antalya, 407 ile İstanbul ve 149 ile Mersin olarak açıklandı. 

İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, resmi X hesabı https://twitter.com/ali_hakan_kara üzerinden yabancılara konut satışının yükselişi ve düşüşü temalı çalışmayı paylaşırken, söz konusu paylaşıma yorumlar da gecikmedi.

Prof. Dr. Ali Hakan Kara'nın paylaşımı şu şekilde:


Prof. Dr. Ali Hakan Kara'nın paylaşımına şu yorumlar geldi

 

Kitapyurdu'nun binası mühürlendi!

Milli Emlak 3 ildeki 2 lojman ile 11 adet arsa ve araziyi taksitle satıyor! Milli Emlak satış!

3 yıldır yılan hikayesine dönen lüks otellere komşu kaçak yapılar için yıkım kararı! Tek tip yapı sistemine geçiliyor!


Geri Dön