Sektörel

Ünlü ekonomistten ev sahibi düşmanı anlayışa tepki: Konutu oturmak için alabilirsiniz, yatırım için değil!

Yerli konut müteahhitlerinin yurtdışındaki yatırımları artışa geçti. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut yatırımını değerlendirdi ve 'yatırım için almayın' dedi. İşte detaylar...

Gayrimenkul sektöründe azalan alım gücü ve yüksek faiz oranları sebebiyle darboğaz yaşanıyor. Yatırımcının yurtdışı konut alımı 3 milyar dolara yaklaşırken müteahhitler de çareyi yurt dışında aramaya başladı. 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER) rakamlarına göre; yerli konut müteahhitlerinin yurtdışındaki yatırımları geçen yıl ilk 5 ayda 47 milyon dolarken bu yılın aynı döneminde 249 milyon dolara ulaştı. 

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, https://x.com/TuncSatiroglu resmi X sosyal medya hesabından konut yatırımı ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Ünlü ekonomist Şatıroğlu, söz konusu paylaşımında konutta yurt dışına yatırımların artmasına değindi ve şu ifadelere yer verdi:

"Madem yatırım için konut alan Türkiye'de almıyor, biz de biz de yurtdışında inşaat yapalım demişler. Mantıklı. 

Ev sahibi düşmanı anlayış terkedilmediği sürece Türkiye'de yatırım için konut alınmasını tavsiye etmiyorum. Oturmak için her zaman alınabilir."

Peki vatandaşlar konut yatırımı ve fiyatlar ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

 

Kiralık ve satılık konutta yeni dönem bugün başlıyor! Doğrulanmış ilan düzenlemesi nasıl işleyecek?

Rekor kıran gram altın, çeyrek altın fiyatları düştü mü? Altın fiyatlarında son dakika! 15 Eylül Kapalıçarşı fiyatlar!

Konut fiyatları yüzde 100 artacak: Uzman isim tarih verdi ve 'Toprak olur, ev olur ŞİMDİ ALIN' dedi!