Ekonomi

Ünlü ekonomistten heyecanlandıran asgari ücret tahmini! Vatandaş rahat nefes alacak

Asgari ücrete gelecek olan zam çalışanların gündeminde yer alıyor. Gelişmeleri yakından takip eden milyonlarca kişi asgari ‘Asgari ücrete zam olacak mı?' sorusunun cevabının merak ediyor. Konuyla ilgili ünlü ekonomistten dikkat çeken bir tahmin geldi.Hükümet tarafından yapılan açıklamalarla temmuzda asgari ücrete zam beklentisi meydana geldi

Milyonlarca kişi asgari ücrete gelecek olan zam için gözlerini temmuz ayına çevirdi. Hükümet tarafından yapılan açıklamalarla temmuzda asgari ücrete zam beklentisi meydana geldi. Öte yandan geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ı kabul etti ve konuya ilişkin açıklamalar geldi. Aynı zamanda AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete ikinci kez yapılacağı sinyalini yaktı. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz’da asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücret 2022 net - brüt ne kadar? İşte asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberleri…

ERDOĞAN İLE TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI BİR ARAYA GELDİ
Görüşmede bir rakam konuşulmadığını kaydeden Atalay, "Bir rakam yok ortada ama asgari ücretin Ocak ayı ile şu an alım gücünden bahsettik. Gündemdeki ne sorunlar varsa A'dan Z'ye konuşma imkanı bulduk bizi dinledi anlatmamız gerekenleri noksansız söyledik. Benim, 4 aydır söylediğim bir iş var. Asgari ücreti her ayın 4'ünde enflasyon açıklanıyor aralığı ocağı beklemeyelim her ay enflasyonunu verilsin. 4 ay evvel söyledim ben gene aynı yerdeyim. Bugüne kadar biz Aralık ayının dışında asgari ücret toplanmadık. Ama şartlar öyle bir hale getirdi ki bırakın Aralık ayını, biz Haziran ayını bile bulduğumuz zaman insanlar alım gücünü yitirdi" dedi. 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, “Enflasyon tahribatlarına karşı çalışanları korumak görevimiz” demişti.

Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel, asgari ücret ile ilgili tahminini paylaştı. Ünlü ekonomist yüzde 30 oranında yapılacak artışın gerçekleşmesi durumunda net 4 bin 253 lira 40 kuruş olan asgari ücret seviyesinin 5500 TL üzerine çıkarak 5529,42 TL olabileceğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET 2022 NET - BRÜT NE KADAR?
2022 Yılının asgari ücreti brüt 5 bin 4 lira, net ise 4 bin 253 lira 40 kuruş.

https://emlakkulisi.com/kurbanlik-alacaklar-dikkat-fiyatlar-uctu-buyukbas-kucukbas-kurban-fiyatlari-ne-kadar/710347