28 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Önce Ramazan ardından da seçim zamlarına hazır olun

Ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Önce Ramazan ardından da seçim zamlarına hazır olun

Akaryakıttan gıdaya, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ediyor. Evdeki hesap bir türlü çarşıyla tutmuyor.  Ekonomist Şenol Babuşçu zamların devam edeceğini belirterek, Ramazan zamları ardından da seçim zamlarının kapıda olduğunu söyledi.



Türk-İş Şubat ayı araştırmasına göre 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırını 52 bin 954 TL olarak açıkladı. Asgari ücretin 17 bin 2 lira, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu ülkemizde evine 53 bin liradan az girenler bu rakamlara göre yoksul sayılıyor.

Çarşıya pazara çıkan vatandaş her gün yeni zamlarla karşılaşıyor. Evdeki hesabı bir türlü çarşıda tutturamıyor. Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu https://twitter.com/senolbabuscu  X sosyal medya hesabından yaptı paylaşımda, enflasyonun düşmesini daha çok bekleriz diyerek vatandaşa yeni zamların haberini verdi:  “Mart ayının ilk haftası Ramazan zamları, Nisan ayının ilk haftası "Seçim Geçti" zamları...” Babuşçunun takipçileri artık zamlardan bıktıklarını söyledi.

BİR UMUDUMUZ VARDI ONU DA BİTİRDİNİZ!

Ünlü ekonomist açıkladı: Merkez Bankası kuru kontrol etmek için iki ayda 10 milyar dolardan fazla sattı

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Ramazan pidesi zammından ekonomi dersi çıktı! Hesabı tutturan da oldu aklı karışan da


 

 


Geri Dön