Ekonomi

Ünlü ekran yüzü Erhan Çelik fuarda zabıtayı karşısında görünce şaşkına döndü

Uluslararası Makine Fuarı'nda zabıtaların teftiş girişimi ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Fuarın organizatörlerinden eski televizyon haber spikeri Erhan Çelik ile zabıtalar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Fuarın organizatör firması Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı eski haber sunucusu Erhan Çelik, fuar alanında zabıtaları görünce şaşkına döndü

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Makine Fuarı'nda zabıta görevlileri fuara katılan firmaların levha boylarının ölçümü, tabela vergisi için teftiş yaptı. Fuarın organizatör firması Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı eski haber sunucusu Erhan Çelik, fuar alanında zabıtaları görünce şaşkına döndü. Erhan Çelik, zabıtaların teftiş girişimine "Sadece bizi değil, bütün ülkeyi utandırıyorsunuz, yapmayın. Yerli ve yabancı katılımcılarla karşı karşıya gelmenizin nedeni Türkiye'de değil, dünyada böyle bir uygulamanın olmaması" diyerek zabıtaları eleştirdi.

 

ERHAN ÇELİK ARAYA GİRDİ

İstanbul Bakırköy'de İstanbul Fuar Merkezi hollerinde yapılan Uluslararası Makine Fuarı’nda denetim yapan zabıta ekipleri, stantların üzerindeki firmaların levhalarının boylarını ellerindeki metrelerle ölçüp, tabela vergisi aldı. Zabıta ile tartışan katılımcı firma sahipleri  belediye zabıtalarını stantlarına sokmak istemedi. Fuarın organizatörlerinden eski haber sunucusu Erhan Çelik, katılımcı firmalarla zabıtalar arasında gerilim çıkmaması için araya girdi.

 

 

İTO VE TİM YAŞANANLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Uluslararası Makine Fuarı’nda zabıtaların denetim yapmaya çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı. Avdagiç, "Ne Türkiye’de ne dünyada da böyle bir uygulama bugüne kadar yaşanmamıştır. Türkiye’nin ihracatını savaş şartlarına rağmen geliştirmeye çalıştığı bu dönemde, yabancıları bin bir güçlükle fuarlarımıza getirdiğimiz dönemde özellikle yabancı ziyaretçileri rencide eden, rahatsız eden bu yaklaşımı kabul edemeyiz" dedi.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM), Uluslararası Makine Fuarı'nda zabıtaların teftiş girişimine ilişkin yapılan açıklamada ise, "Uluslararası bir ticaret etkinliğine ev sahipliği yaptığımız böylesi önemli bir organizasyonda yaşanan bu tür olaylar, ülke imajına büyük zarar vermektedir." ifadelerine yer verildi.

17-20 Mart'ta İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen, aralarında 224 yabancı firmanın ve yurt dışından ziyaretçilerin katıldığı fuar merkezinde zabıtalarla firma sahipleri arasında yaşananlar nedeniyle fuarın resmi açılışı da yapılmadı.