Ekonomi

Ünlü emlakçıdan Bodrum'da 80 milyon liralık vurgun iddiası! Kar payı vaadiyle dolandırdı

Bodrum'da, vatandaşlardan kar payı vaadiyle para topladığı ileri sürülen bir emlak kiralama ve inşaat işleri yapan firma, bir süre ödeme yapıp, daha sonra ise ödemeleri durdurdu. 80 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen firma sahibi gözaltına alındı, vatandaşlardan para toplayıp kiraladıkları evlerden kar payı vereceğini söyledi

Bodrum'da emlak kiralama ve inşaat işleri yapan bir firmanın sahibi Alev Y., vatandaşlardan para toplayıp kiraladıkları evlerden kar payı vereceğini söyledi. İddiaya göre, satışlardan yüzde 35 civarı kardan pay veren firma, bir süre düzenli olarak ödeme yaptı. İlerleyen süreçte ise firma tarafından vatandaşlara herhangi bir ödeme yapılmamaya başlandı. Aylardır ödeme alamayan vatandaşlar, polise giderek firma ve yetkilisi hakkında şikayetçi oldu. Polis, olayla ilgili inceleme başlatılırken, 20'den fazla şikayetçinin olduğu belirtildi. Ayrıca, mağdurlardan 3'ünün de savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Mağdurlar, firmanın 800 kişiden 80 milyon TL topladığını iddia etti.

'SÜPERSTAR' LAKABIYLA TANINIYOR

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda firmanın sahibi Alev Y., babası Sinan Y. ve annesi Mesude Y.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

ESKİ ÇALIŞANINI BİLE DOLANDIRDI

Firmanın eski çalışanı ve mağduru Deniz Bayram, "Firma sahibi Alev Y., tarafından gayrimenkul kiralaması yapılıyordu. Alev Y.'nin müşterilerinden topladığı para karşılığı yüzde 30- 35 gibi kar payı verdiği doğrudur. Bunu Alev Y.'nin kendisi yapıyordu. Firmanın yetkilisidir. Pekçok insan bu kişi tarafından mağdur edildi. Benim de kendisinden 600 bin liraya yakın alacağım var. Ailem ve çevremde mağdur ve yaklaşık 2 milyon lira gibi bir mağduriyetimiz söz konusu. Aralık ayından beri kar ve ana paramızı hiçbir şekilde alamadık. Maaşımı bile alamadım. Daha önce banka problemleri yaşadığını, hesabının bloke olduğunu ve sorunu en kısa sürede çözeceğini söyledi. 800 kadar müşterisinin olduğunu ve 80 milyon liralık bir parayla çalıştığını kendisinden duydum. Sigortasız olarak işlerini yürüten birçok kişinin olduğunu biliyorum" açıklaması yaptı.

Ucuza konut almak isteyen yatırımcılar dikkat! Bu fiyat aralığındaki konutlar için ilginç öneri

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da 2 bin lira olan daire kiraları 20 bin lirayı gördü! Ev sahipleri ipin ucunu kaçırdı