Teknoloji

Ünlü firma o listeyi paylaştı! İşte 2022'nin ''en''leri

Analiz firması Canalys'in verilerine göre geçtiğimiz sene en çok satan cep telefonu listesi paylaşıldı. Tabiki listede en favori telefonların yanı sıra son zamanlar global çapta yeni çıkış yapan markalarda var. işte merak edilen o liste...  Ancak küresel akıllı telefon pazarının bir önceki yıla nazaran küçüldüğü ifade edildi

2022’de en çok akıllı telefon satan marka hangisiydi? Apple, Samsung ve Xiaomi arasında geçen kıyasıya rekabette Çinli üreticilerin çıkışı ön planda oldu.  Ancak küresel akıllı telefon pazarının bir önceki yıla nazaran küçüldüğü ifade edildi.  İşte rakamlarla en çok satılan akıllı telefon markaları.

2022’nin en çok akıllı telefon satan markaları

Analiz firması Canalys’e göre, 2022’deki ilk üç akıllı telefon üreticisi firma bir evvel seneye göre satış oranları değişmeden kaldı. Akıllı telefon pazarında sırasıyla Samsung,  Apple ve Xiaomi her zamanki gibi başı çekti. Fakat genel market yüzde 11 ufalarak 1,2 milyardan daha az akıllı telefon satışı yapıldı.Samsung’un pazar akarı yüzde 20’den %22’ye, Apple’ın pazar akarı ise yüzde 17’den yüzde 19’a çıktı.

Aynı dönemde Xiaomi’nin pazar payı yüzde 14’ten yüzde 13’e, Oppo ve Vivo’nun pazar payı ise yüzde 9’a kadar geriledi. 2022’nin dördüncü çeyreğinde Apple, tüm satışların yüzde 25’iyle zirveye çıkarken, Samsung, Oppo ve Vivo da pazar paylarında yükselişler yaşandı.
 

Akıllı telefon satışları bir önceki seneye oranla gerileyerek daha alt seviyelerde kaldı. Araştırmayı gerçekleştiren Canalys’in Araştırma Analisti Le Xuan Chiew, üreticilerin, karlılığa öncelik vererek ve pazar payını koruyarak 2023’te geçmişinden daha çok tecrübe alarak daha dikkatli adımlar atacağını düşünüyor.

2022 senesindeki akıllı telefon satış rakamları ise şu şekilde 

Samsung: 264 milyon (yüzde 22)
Apple: 228 milyon (yüzde 19)
Xiaomi: 156 milyon (yüzde 13)
Oppo: 108 milyon (yüzde 9)
Vivo: 108 milyon (yüzde 9)

Le Xuan Chiew açıklamasında, “Üreticiler, yeni pazar gerçekliğine uyum sağlamak için maliyetleri düşürüyor. Zorlu pazar şartları hem ortakların hem de  satıcıların zorlu müzakereler yaşamasına yol açabilir. Bu yüzden kuvvetli iş birlikleri kurmak pazar paylarını korumak için önemli olacak” dedi.

Fiber internet fiyatları belirlendi? 22 Ocak 2023 internet fiyatları listesi

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik